Хасково

Над 1000 танцьори от 9 държави на международен фест в Хасково

РонаНад 1000 танцьори от 9 държави ще участват в Осмото издание на Международния фестивал „Вълшебен свят“, който започва от утре в Хасково, съобщи директорът на феста и ръководител на балет „Рона“ Милена Налбантова.

Тридневният форум ще се проведе в читалище „Заря“ и ще започне в петък с дефиле на мажоретните състави от зала „Дружба“ през центъра до читалището.

РонаВ състезателната програма са включени 14 стила, а танцьорите ще бъдат оценявани от авторитетно жури: Андрей Какаулин (Русия), Рупеш Миркар (Индия), Литъл Фил (Белгия), Ана Сискар (Испания), Петя Милушева, Красимира Колдамова и Галина Маджарова.

В петъчната вечер ще има семинари по боливуд с Рупеш Миркар и белиденс с Ана Сискар и Надя Стойкова (Беларус), а в събота е по хип-хоп с Лил Фил.

РонаФестивалната програма ще завърши в неделя от 18 часа с гала бест концерт на топ 5 солисти и топ 15 формации, които ще излъчат и призьорите.

За първа година фестът е включен в културния календар на общината, а в днешната пресконференция участваха и Ралица Кисекчиева и Венета Въжарска от дирекцията по култура в кметството.

От „Рона“ се похвалиха и с успешно участие на Световния шампионат по Артистични танцови дисциплини в Нови Сад, Сърбия. Там нашите завоюваха 4 първи, 2 втори, 2 трети и 3 четвърти места само с 4-ма участника – Радослав Божилов, Ивета Гарева, Ивет Иванова и Есра Мехмед. На престижния форум, организиран от WADF (World Artistic Dance Federation) четири пъти звуча българския химн, а Милена Налбантова бе част от международното лицензирано жури и бе наградена и титулувана с призванието Посланик на WADF за България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button