Регион

Логистична компания готова да инвестира над 100 млн. лв. в Димитровград

КметМеждународна компания, занимаваща се с логистика е готова да инвестира над 100 млн. лв. в база в Димитровград, съобщи кметът на общината Иво Димов.

В компанията влизат 5 фирми, една от които българска, но имената им ще бъдат оповестени следващата седмица, уточни Димов. Той допълни, че на юнската сесия в общинския съвет ще бъде внесена докладна, за продажбата на парцел от 180 дка за близо 3.8 млн. лв. в кв. „Марийно“, предвиден за индустриална зона.

„Ако общинските съветници разрешат продажбата на земята предстоят разговори с Национална компания „Железопътна инфраструктура“ за реконструкцията на жп гара Север. Идеята е компанията да приема по 200-300 контейнера ежедневно на гарата. Говорим и за разкриването на около 500 работни места за 2 г. Икономиката на Димитровград и региона ще отбележи голям скок“, заяви още кметът.

Димов прогнозира, че след евентуално положително решение на общинския съвет до 3 месеца ще бъде подписан договор с компанията.

Градоначалникът разкри, че инвеститорът премества базите си от Украйна и Румъния в България, а Димитровград е бил предпочетен, защото се намира на стратегическо място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ед
ед
12.06.2014 17:26 17:26

Един голям чепат ще получи общината.Ало кмета Димов, големи ги хвърляш бе, калинке малинке!Ще ти дойде инвеститор със 100 млн.Ти май отрано започваш предизборна кампания.Смешник!

Back to top button