Хасково

6000 хасковлии висят с 3.6 млн. лв. данъци на общината

Около 3.6 млн. лв. са неизплатените стари задължения към община Хасково, съобщи на пресконференция директорът на общинската данъчна дирекция Румен Тинчев.

Длъжниците с по над 300 лв. пък са около 6000. Изпратени са 2722 покани за погасяване на задълженията, 695 банкови сметки са запорирани, съставени са 113 акта и са заведени 62 изпълнителни дела. От началото на годината 187 вече са започнали да разсрочват задълженията си.

Данъчните съобщиха, че от началото на юли са започнали регулярни проверки на имотите, дали са декларирани.

Досега са проверени такива в части на „Хисаря“, „Каменни“, „Младежки хълм“, като предстои и „Кенана“.

Вече са проверени над 70 обекта, като са установени 5-6 недекларирани имота. Тинчев уточни, че до 2 месеца след придобиване на имота или неговото въвеждане в експлоатация той трябва да бъде деклариран. Имало и случаи, в които имотът няма акт 16, но вече се обитава и вече трябва да бъде деклариран. В други случаи пък жилище е декларирано, че е на гредоред, но е с бетон.

Засега глоби няма, но се съставя протокол и започва предеклариране и плащане със задна дата на дължимите данъци и такси. Ако е за повече от 5 г. се дължат данъци за последните 5 г.

Данъчните предупредиха, че на 30 юни изтича срокът за плащане на първата вноска за данък сгради и такса смет и от 1 юли на неплатилите ще се начисляват лихви.

Данъчно
Румен Тинчев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Няма да плащаме данъци!!!
Няма да плащаме данъци!!!
29.06.2016 15:36 15:36

Този чичак що не каза Александър Добрев (баща на Делян Добрев) как обитава дома си, а няма акт 16. Още в първия работен ден на новата власт подаде документи да му опрастят по давност дълговете, за които бай Георги го беше приклещил. Скапаняци! Няма да плащаме данъци!!! Нали казахте, че ще ги намаляте… Лъжци!!!

Бивш
Бивш
29.06.2016 16:20 16:20

Този клоун на снимката ще каже,“ама друг път“,па и ще ги събере пак“друг път“.Мазньо с мазньото му.

пародия
пародия
29.06.2016 17:14 17:14

какво се прави за града? дупка до дупка по улиците, безразборен трафик… най-некачествената и скъпа вода… сладки обещания без покритие…

Стоева
Стоева
30.06.2016 1:09 1:09

В Кенана съществуват и сгради,които се водят лятна постройка с навес,а си е къща в която живеят целогодишно и с така наречената плащат малки данъци,крайно време е миропомазаните на бай Георги да бъдат проверени,санкционирани и задължени да си плащат реалните данъци и върнато със задна дата доплащане

Back to top button