Хасково

Петима вече се записаха за безплатно военно обучение

Военни, архивПетима кандидати вече са си подали документите за двуседмичното безплатно военно обучение, организирано от армията, съобщиха за Haskovo.info от Областния военен отдел-Хасково.

То се провежда за пръв път и се набират кандидати за начална и специална военна подготовка. Трима от кандидатите до сега са за начална, а двама за специална подготовка. Документите, сред които свидетелство за съдимост, бележка от джипито за здравния статус и картон от диспансера в Болярово, че не се водят на отчет, се подават в областния отдел или в общинските в Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград.

За сега няма определен срок за подаването на документите. Очакванията са, че като се набере достатъчно голяма група, ще започне и самото двуседмично обучение, което ще е най-вероятно в Плевен.

Разходите по обучението, настаняването, прехраната и медицинското осигуряване се поемат от Министерството на отбраната.

Завършилите обучението имат предимство при кандидатстване за приемане на военна служба и служба в доброволния резерв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button