Хасково

„Вълшебен свят“ тръгна с парад на мажоретките в Хасково

ПарадОсмото издание на Международния фестивал „Вълшебен свят“ започна днес с парад на мажоретните колективи в Хасково.

Под съпровода на Духовия оркестър хасковските мажоретки и тези от Поморие, Пазарджик и Симеоновград дефилираха от зала „Дружба“ през театъра, централните алеи до пл. „Атлантически“.

ПарадСлед парада колективите се отправиха в читалище „Заря“, където бе открит тридневният форум, в който участват над 1000 танцьори от 9 държави.

Фестивалът е с директор хореографът на балет „Рона“ Милена Налбантова и за първа година е включен в културния календар на общината.

В състезателната програма са включени 14 стила, а танцьорите ще бъдат оценявани от авторитетно жури: Андрей Какаулин (Русия), Рупеш Миркар (Индия), Литъл Фил (Белгия), Ана Сискар (Испания), Петя Милушева, Красимира Колдамова и Галина Маджарова.

В петъчната вечер ще има семинари по боливуд с Рупеш Миркар и белиденс с Ана Сискар и Надя Стойкова (Беларус), а в събота е по хип-хоп с Лил Фил.

Парад   Парад
 Парад  Парад
 Парад  Парад

 

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button