Хасково

Безработни сърфират безплатно в интернет през инфоточката на областна

БезработенОт няколко дни безработни хасковлии използват безплатния интернет на инфоточката (КИОСК), монтирана през декември миналата година на входа на областна администрация.

Първият, който се възползва от възможността е 27-годишният Даниел Николов. „От 2-3 дни идвам тук и ползвам интернет по няколко часа – слушам музика, гледам филми, влизам във Фейсбук. И други вече научиха мястото от мен“, сподели за Haskovo.info Даниел.

Младият мъж живее на квартира и вече месец и половина си търси работа. Наскоро му спрели интернета в къщи, защото нямал пари да си плаща сметките.

„В началото колоните на инфоточката свиреха много силно – ставаше като концерт тук, но явно от охраната са се оплакали и  им намалиха звука“, каза още Николов, който за удобство ползва като стол пепелника пред областна.

Haskovo.info припомня, че инфоточката бе монтирана по спечелен от областна администрация проект, който е насочен към развитието на туристическите инициативи.

Безработен  Безработен 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
WI-FI
WI-FI
15.06.2014 12:54 12:54

Използвал интернета по няколко часа на ден. Абе, нагъл тип, тази е точка е сложена само да си провериш нещо, не да спиш там.

Juju
Juju
15.06.2014 13:13 13:13

Tozi chovek na ednata snimka si proveriava facebook, a na drugata igrae solitaire. Tretata snimka ne se vijda, a i po dobre zashtoto koi znae kakvo si proveriava. Kato pishete neverni neshta, pone doizpipvaite detailite. Ot takiva kato nego, hora koito naistina biha imali polza ot tazi usluga, nqma da mogat da ia izpolzvat. Jalka kartinka.

Juju
Juju
15.06.2014 13:16 13:16

A, izvinete, toku shto vidiah che vsashnost toi si priznava che ne izpolzva interneta za celta za koiato e predostaven. Oshte po ozadachena sam ot statiata togava. Zashto gleda filmi s chasove nared? Filmite nqma kak da mu predlojat rabota.

инфо
инфо
15.06.2014 14:34 14:34

Ами в библиотеката има Интернет и там много хора си го ползват.

jokk
jokk
15.06.2014 15:13 15:13

Kakvo obijdate momcheto i se mesite? Kato imate internet vkushti polzvaite go za neshto polezno,kato kritikuvate drugite nqma da vi se opravi jivota.Shtom e napraveno,neka go izpolzva.momcheto ne vseki ima finansova vuzmojnost za udobstva!! Gledaite si vuv vashite chinii,smeshnici! Aide da ne se pravite na mnogo preuspeli i da se vurnete na zemqta?? Oburnete vnimanie che vinagi kogato sochite nqkogo s prust,ostanalite tri sa oburmati kum vas!

зизу
зизу
15.06.2014 16:47 16:47

Нека ползва интернета безплатно, но в рамките на разумното време. Явно тази интернет точка не е достатъчно рекламирана от Областна администрация за целта за която е поставена.
Нали разбирате, че ако някой иска да си провери нещо набързо, няма да има възможността. А и толкова нагло звучи, че намалили звука на тон-колоните.

Жокер
Жокер
16.06.2014 14:10 14:10

Не ругайте момчето,че с часове си „бичи айляк“пред Общината,заради безплатен интернет.Сами са си виновни Управниците.Като решават каквото и да било,поне да свикат съвет и да го обсъдят от всички гледни точки.Браво за идеята за нет,но да я ограничат,блокирайте порталите за лична изгода-FB,Twitter,e-mail адреси,игри и музика,филми и още какво ли не…Направете портал,в който ще се отваря примерно страницата на Х-во,с новините,новости в Общината,промени на закони,формуляри,информация за концерти,театри, ресторанти, дискотеки,музеи,разписания на автобуси,тролеи…има толкова мн неща,които ще са от полза на не само хасковлии ами и туристи.Направо им се чудя,как никой не се сети,че след около месец ще има опашка от чакащи да си проверят ФБука:-)Докъто най накрая Общината не се принуди да вземе мерки.Тъпо,но и предсказуемо,логично…Лек ден и успех с логването:-)

Back to top button