Хасково

31 с туберкулоза през 2014-а, разболя се и 14-годишно

Диспансер31 са случаите на туберкулоза от началото на годината до сега, съобщиха за Haskovo.info от Областния белодробен диспансер в хасковския кв. „Болярово“.

За сравнение през първото полугодие на 2013-а случаите също са 31.

Сега един от пациентите е на 14 г., който е развил белодробна туберкулоза, което е рядко заболяване при децата. Момчето се е заразило от болния си баща, допълниха от диспансера.

От днес в здравното заведение започна седмица на отворените врати, която ще продължи до 20 юни в 28 областни града на страната. Още в първия ден безплатен преглед си направиха 8 хасковлии, като при един има съмнения за туберкулоза и са му взети проби за изследване, допълниха от диспансера.

В България за пета поредна година се постига тенденция за намаляване на заболеваемостта от туберкулоза – от 40 на 100 000 население през 2005 г. до 23,2 на 100 000 души през 2013 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button