Хасково

Четирима от Езиковата със стипендии и таблети от Цветната олимпиада

ПобедителиЧетирима ученици от ГПЧЕ „Асен Златаров“ са сред победителите на Цветната олимпиада.

ПобедителиУспешно във финалния кръг на националната олимпиада се представиха: Тодор Иванов и Калина Вълчанова по английски език и Златомира Паскова и Деница Пенева по немски. На тържествена церемония в Народния театър „Иван Вазов“ снощи гимназистите получиха медали и таблети. Младежите заслужиха и стипендии от по 450 лв.

Талантливите хасковлии бяха поздравени от Валя Балканска, Калуди Калудов, Теди Кацарова, Васил Петров, Печенката и Сантра. Сред гостите на церемонията бяха представители на дипломатическия корпус, доайенът на родната журналистика Петко Бочаров, представители на БАН и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Хасковската група се завърна от София днес по обяд.

Haskovo.info припомня, че 11 гимназисти от Хасковска област се класираха за финалния кръг на националната Цветна олимпиада.

В олимпиадата се включиха близо 500 ученици от 8 до 12 клас от хасковските ПГТ „Александър Паскалев“, ГПЧЕ „Асен Златаров“, ПГСС, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, димитровградските ЕГ „Иван Богоров“, СОУ „Любен Каравелов“, ПГХХТ „Асен Златаров“, свиленградските СОУ „Петър Берон“ и ПГССИ „Христо Ботев“ и СОУ „Св. Климент Охридски“-Симеоновград.

Победители   Победители

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button