Регион

Спипаха 7963 ментета и 8860 контрабандни цигари

Полиция, архив7963 броя текстилни изделия с лого на търговски марки са открити след сигнал на свиленградските полицаи.

Вчера в 18,30 часа, при влизане в страната е селектиран товарен автомобил „Мерцедес“ с пловдивска регистрация, шофиран от 50-годишен асеновградчанин. Колата е превозвала текстил от Турция и е собственост на софийско ООД.

В хода на щателната митническа проверка са установени стоките – дънки, блузи и детски изделия, обозначени със знаци на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Образувано е досъдебно производство.

Общо 8860 къса цигари без бандерол иззеха служители на ОДМВР-Хасково. 7260 къса от тях са конфискувани от свиленградските полицаи. Те са открити при полицейска операция, когато на паркинг „Пчелина“ е спрян за проверка джебелски автобус с 15 пътника и лек автомобил „Рено“, управляван от 28-годишен мъж. Двете коли са върнати за щателна митническа проверка на ГКПП „Капитан Андреево“.

В 11 от пътниците и водача на Реното са намерени цигарите от различни марки без акцизен бандерол, за което са съставени 5 акта и 7 фиша и са иззети с протоколи. Останалите 1600 къса папироси са конфискувани от икономическите полицаи при проверка на 22-годишен хасковлия на булевард „Освобождение“ в областния град. Младежът ги е носил в пазарска чанта, за което му е съставен акт по ЗАДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button