Хасково

Приемат документи за университетите, по 60 лв. на ВУЗ от Хасково

БорсаПриемът на документи за кандидатстване и класирания във ВУЗ-овете започна в Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация в хасковското читалище „Заря“.

БорсаТук документи подават всички, които кандидатстват с предварителни, редовни изпити или матури. Младежите трябва да носят оригинал на дипломата си за средно образование и лична карта. Всички останали документи за кандидатстването се купуват в „Заря“. Административните такси за кандидатстване от Хасково излизат между 18 и 30 лв. Това е много по-евтино на кандидат-студентите, защото подават наведнъж документи средно за по 3 ВУЗ-а.

С малки изключения таксите на университетите не са променяни в последните 2 г. Най-скъп остава УНСС с 50 лв. на изпит, а един от най-евтините е Тракийският университет – 30 лв. на изпит или матура. От центъра изчислиха, че средно кандидат-студентите плащат по 60 лв. за кандидатстването в един университет.

Кандидат-студентският център ще приема документи до 4 юли без почивен ден от 8.30 до 18 часа, като в неделя работи до 13 часа. Най-рано приключват записванията за Тракийския – 26 юни и УНСС – 30 юни. Пловдивският е до 1 юли, Софийският – до 3 юли, Техническият в София – 4 юли, все до обяд.

БорсаВ „Заря“ не приемат документи за Художествената академия в София, НСА, НБУ и Медицинсите университети в София, Пловдив и Варна.

Един от първите, който подаде документи тази сутрин бе Божидар Карчев, който миналата година е завършил Автото и сега кандидатства с матура във филиала на Тракийския в Ямбол с „Автотранспорт“ и в Пловдивския. Айлин Расим пък също миналата година е завършила хасковското СОУ „Васил Левски“ и сега иска да учи „Българска и турска филология“ в Пловдивския. Славея Атанасова и Вилдан Айхан пък заедно си подадоха документите за Тракийския университет в специалност „Медицинска сестра“.

От центъра очакват голям наплив от кандидат-студенти утре, 23 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button