Хасково

Окончателно спряха медсестрата Галя да пътува за Турция

Галя АсеноваИ Хасковският окръжен съд не уважи искането на медсестрата Галя Асенова, обвиняема по дело за трафик на хероин за над 2 млн. лв., да пътува в чужбина.

Както Haskovo.info писа Асенова поиска от прокуратурата да напусне страната. Тя е пожелала да замине за Турция на свиждане при мъжа си, който е в тамошен затвор и скоро срещу него ще има дело. Прокуратурата й отказа, а Галя обжалва пред Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че в началото на юни 2013-а Галя Асенова, Людмил Димитров и Веселин Бъчваров бяха задържани, след като на границата беше заловена пратка от 26 килограма хероин. Според прокуратурата медсестрата, която тогава работеше в Хирургично отделение на МБАЛ „Хасково“ е осъществявала координацията между участниците в наркоканала – предавала е информация, пари и дори инструментите за направата на тайника в автомобила. Тя бе арестувана пред отделението, а в личния й багаж беше открита пушка с патрони. По-късно криминалистите откриха и над 50 телефона и сим карти.

Сега Галя Асенова е на свобода под парична гаранция. От прокуратурата допълниха, че още през ноември 2013-а са изискали екстрадацията на съпруга й от Турция и докато това стане факт делото е спряно.

Решението на окръжния съд е взето на закрито заседание и не подлежи на обжалване. Мотивите на съда са, че Асенова е обвиняема за 3 престъпления: пране на пари, контрабанда и притежание на оръжие, като всяко едно е достатъчно тежко.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ффф
ффф
24.06.2014 21:47 21:47

че тя си ходи в турция, какво толкова

Back to top button