Хасково

Хасково срещу дрогата с изложба и народни обичаи

ПроявиТридневната общинска инициатива „Хасково срещу дрогата“ продължи с откриването на изложбата „Книгите срещу дрогата“ в регионална библиотека „Христо Смирненски“ и представянето на вярвания, обичаи, наричания и ритуали „Задал се е ведър ден, Еньовден“ в Художествена галерия „Атанас Шаренков“.

ПроявиВ регионалната библиотека са подредени над 80 заглавия, посветени на превенцията и борбата с наркотиците. В инициативата се включиха и младите художници от школата по изобразително изкуство „Арт тайм“ при Младежкия център с ръководител Камелия Кехайова. Сред децата, които показаха свои рисунки са: Драгомир Ванчев, Емилия Николова, Катя Сотирова и Мирта Вълева.

ПроявиМомичетата от школата по етнография при Младежкия представиха ритуала Мълчана вода в галерията. Читалища, училища и културни и социални институции демонстрираха уменията си в изработката на красиви венци. Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ приготвиха вкусни ястия. Гостите бяха поздравени с танц от балетна формация „Тангра“.

Танцьорите на хореографа Дорина Инджова ще се изявят и утре, 25 юни, от 17.30 часа пред зала „Дружба“. Там ще се проведе концерт и атракции с участието още на ОДМВР, БМЧК, спортен клуб „Торнадо“, балетен танцов център „Галаксико“, Виолена спорт и мотоклуб „Хиените“.

На 26 юни – Международен ден за борба срещу наркотиците от 18 часа в театър „Иван Димов“ ще е церемонията по връчване на наградите от тематичния конкурс.

Прояви   Прояви
 Прояви  Прояви
 Прояви  Прояви

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button