Хасково

Десетки сигнали за паднали дървета след бурята в Хасковско

Паднали клони, архивНад 70 сигнала за проблеми след силния вятър, който бушува около 21 часа в Хасковско, са получени на спешния телефон, съобщиха за Haskovo.info от Областната противопожарна служба. Няма сигнали за пострадали хора и сериозни щети, уточниха от там.

Най-много са сигналите в Димитровград. Там има паднали над 30 дървета по улиците. С предимство е разчистен районът около болницата, за да може да излизат линейки ако се наложи. В Черноконево е подаден сигнал и за отнесен покрив на постройка.

Временно е било спряно движението по околовръстното шосе на Димитровград и по пътя към Меричлери, докато дънерите бъда разчистени. 

В Хасково сигналите също са десетки. Огромна част от тях са клони и дървета по международния път Е-80, където движението също е било спряно след бурята.

Малко по-късно подобни сигнали са започнали да подават и жителите на Харманли и Свиленград, където вятърът също е създал доста проблеми.

В разчистването на падналите дървета и овладяването на ситуацията са включени всички налични екипи на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“, увери началникът комисар Николай Вълчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button