Регион

Бурята изкорени огромни дървета в Димитровград, има затиснати коли

БуряДесетки дървета бяха изкоренени в Димитровград от мощната буря, която се разрази около 21 часа.

По всички улици в града има паднали клони и дървета, като за известно време беше спряно движението по Панорамния път и този за Меричлери. Затворен остана и бул. „Димитър Благоев“ до полицията, където ураганът събори няколко стари дървета, има и затиснати коли. Пожарникарите веднага започнаха разчистването на района. Огромно дърво е изкоренено пред новата автогара, което е прекършило на две и метален уличен стълб.

Щети има и в района на Неделния пазар, където има отнесени маси и паднали върху павилионите дървета. По улиците на града са разхвърлени кофи за смет и керемиди.

Буря„Беше страшно. Затискахме вратите и прозорците в къщи с телата си за да не ги отнесе вятъра. Навън хвърчаха ламарини, клони, керемиди, гълъби. Валеше и градушка“, споделиха уплашени димитровградчани.

Димитровградското село Крепост е без ток от началото на бурята, като има нарушение и на мобилните комуникации.

В Димитровград вече е свикан кризисен щаб, който ще ръководи почистването на града от дърветата през нощта.

Над 70 сигнала са получени на спешния телефон след бурята, съобщиха от Областната противопожарна служба. Голяма част от тях са от Димитровград, като с изместването на бедствието на изток са завалели сигналите от Харманли и Свиленград.

 

Буря  Буря 
 Буря  Буря
 Буря  Буря
 Буря  Буря

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button