Хасково

7300 лв. глоба за държавна фирма в Хасково

Пресконференция7300 лв. глоба е отнесла държавна фирма в Хасково, съобщи на пресконференция директорът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Причина за санкцията е прекомерен извънреден труд на работниците, който не им е бил платен. След намесата на инспекцията фирмата се е разплатила, но глобата остава, уточни Андреев.

През май са извършени общо 144 проверки, а констатираните нарушения са 669. Съставените актове са 23, издадени са 651 предписания, а един електрокар и машина в автосервиз са спрени от движение и експлоатация.

Влезлите в сила наказателни постановления за месеца са общо 10, като сумата е общо 11 700 лв.

От началото на годината до сега са издадени общо 8 разрешения за приемане на работа на лица, ненавършили 18 г. Едно от тях е под 16 г. До сега не са констатирани случаи на приемане на работа на лица под 18 г. без разрешение на трудовата инспекция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
niki
niki
26.06.2014 15:06 15:06

тоя като фалира ЗММ се намърда в инспекцията по труда. Уреди го скъпият му приятел Емил Георгиев… аман от неудачници, които само се уреждат…

трошачка
трошачка
26.06.2014 20:33 20:33

да идат да проверят и кариера клокотница и АБ АД да видят при какви условия се работи и от кога не са получавали заплати

Анонимен
Анонимен
01.07.2014 15:32 15:32

ЯВНО ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ТОВА МЯСТО, ИМАЛО Е ОБЯВЕН КОНК*РС, НО В СЛУЧАЯ НЕУДАЧНИКА СИ ТИ, ВЕРОЯТНО НЯМАШ НУЖНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЦЕНЗ ОПИТ И Т. Н. И ОСВЕН ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАШ .
ПОЗНАВАМ АНДРЕЕВ ОТДАВНА ПОЧТИ ЦЕЛИЯТ МУ СТАЖ Е ПРЕМИНАЛ В ЗММ ХАСКОВО, ЗАПОЧНАЛ Е КАТО КОНСТРУКТОР И Е МИНАЛ ПРЕЗ НАЧАЛНИК ЦЕХ, ПРОИЗВОДСТВЕН ДИРИКТОР, ТЪРГОВСКИ ДИРЕКТОР И ДИРЕКТОР,
ТЪЙ НАРЕЧЕНОТО „ЕРАТО “ СЪЩЕСТВУВАШЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ЗММ И ВСИЧКИ ХОРА ,КОИТО СМЕ РАБОТИЛИ В ЗММ ГО ЗНАЕМ.

Back to top button