Хасково

Ели Видева в Световното движение на поетите

Ели ВидеваПотесата Ели Видева участва в първата среща на българската секция на Световното движение на поетите (Poetas del Mundo), проведена през  уикенда във Велико Търново.

Основател и спонсор на организацията е чилийският поет Луис Ариас Мансо, според  който „хората ще започнат да решават важни световни проблеми чрез думите – т. е. силата на всяка дума ще започне да доминира над силата на оръжията“.

В ръководството на общността е и именитият хасковлия Атанас Ванчев дьо Траси, поет и преводач, отскоро доктор хонорис кауза на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

В българската секция членуват 37 творци. 11 от тях, сред които и Ели Видева, четоха свои стихове в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ на старопрестолния град. Те изпълниха свои творби и пред Паметника на Асеневци. Потечният форум бе организиран в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата – 2019 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button