Регион

Магистрала „Марица“ изцяло готова до март, през ноември – частично

МинистриМагистрала „Марица“ ще бъде частично отворена през ноември. Прогнозата е на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.

МинистриДнес тя извърши инспекция заедно с транспортния си колега Данаил Папазов на двата лота на магистралата.

Строителните дейности по лот 1 са стигнали 42 процента, а по лот 2 – 72 процента. Уверенията на фирмите са, че до ноември участъкът от Димитровград до Харманли ще е готов, а от магистрала Тракия до Димитровград забавяне може да има заради непредвидени дейности. Там забавянето вече е 10 месеца заради археологическите разкопки.

В момента и археологическите разкопки вървят в срок, така че август месец те ще приключат. Крайният срок трябва да бъде март месец догодина, за да можем да се вместим в разумните срокове на ОП „Транспорт“, каза министър Терзиева.
Двамата министри заявиха, че България няма да загуби европейски средства заради забавянията в строителството на магистралата.

 Министри Министри 
 Министри  Министри

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Данчо
Данчо
30.06.2014 16:05 16:05

Безочливи безотговорни лъжи. Лот 1 на практика не се работи от лятото 2013. Изпълнението е не повече от 30-35%. Няма нито едно готово съоръжение. Няма греди. Най ранен възможен технологичен срок е ноември 2015, ако започне да се работи здраво веднага.
Журналистите просто не смеят да пипнат проблема вероятно за да не ги гръмнат.

Велислава Демирева
Велислава Демирева
30.06.2014 19:23 19:23

А ти бе Данчо като смееш да пипнеш проблема защо не се покажеш пред хората с лице и да заявиш всичко онова което знаеш. Защо все някой друг ви е виновен, а вие „смелите“ и „информираните“ се криете в коментарите си и давате ъкъли.

БУЛДОЗЕР
БУЛДОЗЕР
30.06.2014 21:01 21:01

ЗАЩО НЕ ПОПИТАХА РАБОТНИЦИТЕ ОТ КАРИЕРА КЛОКОТНИЦА ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ РАБОТЯТ И ОТ КОГА НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ ЗАПЛАТИ

Велислав
Велислав
01.07.2014 9:36 9:36

А ти Демирева, какво знаеш?!?! И като не се криеш, какво от това.Нещо смислено можеш ли да кажеш за Лот 2, за главния изпълнител, за подизпълнителя АБ АД Хасково.Правиш се само май на отворена.

Back to top button