Хасково

Ученици от ПГ по туризъм усвоиха тънкостите на карвинга

Проектът240 ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ преминаха обучение по карвинг, кетъринг, декорация на сладкарски изделия, моделиране и глазиране на сладкарски изделия, работа в учебно тренировъчна фирма и работа в митническо бюро.

Обучението стана възможно по проект „Адаптиране на образователния процес съм изискванията на реалния бизнес“, който се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Стойността на проекта е 168 хиляди лева.

Дейностите стартираха в края на август миналата година. Целта на проекта бе учители и ученици да придобият нови знания и умения. Първи в обучението бяха включени 20 учители от хасковската професионална гимназия. Те бяха въведени в изкуството на красивата храна от най-известния у нас карвинг специалист Веселина Славчева.

ПроектътВ рамките на проекта бяха реализирани 11 дейности. Учениците от Х, ХІ и ХІІ клас, преминали обучението, бяха разделени в 20 групи – 6 по карвинг, 6 по кетъринг, 2 по декорация на сладкарски изделия, 2 по моделиране и глазиране на сладкарски изделия, 2 за работа в учебно тренировъчна фирма и 2 за работа в митническо бюро.

По време на проекта бяха разработени 12 учебни програми, които са събрани в сборник. Програмите ще бъдат използвани през следващата учебна година за обучение на ученици в часовете по ЗИП и СИП. Сборникът ще бъде разпространен и в училищата по туризъм в страната.

Заснет бе и учебен видео филм, който ще се презентира по време на следващите обучение в хасковската професионална гимназия.
Със средствата от проекта бяха обособени нови 12 работни места в ПГТ „Александър Паскалев“ – 7 по готварство и 5 по сладкарство. Бяха закупени и инструменти по карвинг, необходими за работата на учениците.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейски социален фонд. ПГ по туризъм „Александър Паскалев”  носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Министерство на образованието и науката.

Проектът Проектът

 

Проектът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button