Спорт

Блестящ Григор Димитров продължава на полуфиналите на Уимбълдън

Григор ДимитровГригор Димитров е на полуфинал на Уимбълдън, съобщава TennisKafe.com.

Мнозина специалисти и треньори отписаха 23-годишния хасковлия за мача му срещу Анди Мъри, но реалността е, че шампионът е на колене, а Гришо продължава напред след бляскава победа с 6-1 7-6(4) 6-2 в двубой, превърнал се в показно на какво е способна следващата голяма звезда на световния тенис.

Мечтата е жива, остават още само две крачки до финала. Името на първото от оставащите две препятствия по пътя към трофея ще научим след края на двубоя между Новак Джокович и Марин Чилич, които играят в момента.

Полуфинал на Уимбълдън сам по себе си е нещо изключително престижно. Гришо заслужен чек на стойност 440 000 паунда (близо 1 080000 лв.) и 720 точки за ранглистата, които означават изкачване до №9 в света за Григор Димитров. Стигне ли до финал, 23-годишният българин ще напредне с още една или две позиции (в зависимост от представянето на Раонич), а трофей би го изстрелял до №5 в света.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mnogo haskovlii!!!!!
mnogo haskovlii!!!!!
02.07.2014 22:25 22:25

bravo grisha,neverojaten si!!!!!uspeh na polufinala,ti dokaza ,4e mogesh,ma4kai!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button