Хасково

Гимназията по туризъм с кулинарна изложба по проект

ИзложбатаИзложба и демонстрация на професионални умения бе организирана от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Инициативата е по проект „Адаптиране на образователния процес съм изискванията на реалния бизнес“, който се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Стойността на проекта е 168 хиляди лева.

Пред работодатели, представители на Регионалния инспекторат по образование – Хасково, Областна и Общинска администрации, професионални гимназии, медии и общественост, учениците от гимназията демонстрираха придобитите знания и умения в резултат на проведените обучения по време на проекта.

ИзложбатаПредставени бяха изработени от тях асортименти за кетъринг: хрупкави пилешки жулиени, асорти от колбаси и сирена, солени трюфели с ароматна сусамова панировка, плата от свежи зеленчуци, гарнирани с млечна паста, изискани хапки с розички от филе елена, месни топчета, солени трюфели, мини еклери с домашен крем, фини маслени сладки, шоколадови петифури „Венеция“. Показани бяха композиции от гравирани плодове и зеленчуци.

Проектът „Адаптиране на образователния процес съм изискванията на реалния бизнес“ стартира в края на август миналата година. Само за няколко месеца 20 преподаватели и 240 ученици преминаха обучение по карвинг, кетъринг, декорация на сладкарски изделия, моделиране и глазиране на сладкарски изделия, работа в учебно тренировъчна фирма и работа в митническо бюро.

ИзложбатаВ рамките на проекта бяха разработени 12 учебни програми, които са събрани в сборник. Програмите ще бъдат използвани през следващата учебна година за обучение на ученици в часовете по ЗИП и СИП. Сборникът ще бъде разпространен и в училищата по туризъм в страната.

Заснет бе и учебен видео филм с уроци, които ще се презентират по време на следващите обучения в хасковската професионална гимназия.

Със средствата, отпуснати по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в хасковската професионална гимназия бяха обособени нови 12 работни – 7 по готварство и 5 по сладкарство. Бяха закупени и инструменти по карвинг, необходими за работата на учениците.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейски социален фонд. ПГ по туризъм „Александър Паскалев”  носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Министерство на образованието и науката.

Изложбата Изложбата
Изложбата Изложбата

 

Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлия
хасковлия
03.07.2014 14:54 14:54

Съмнява ме учениците да направят тези неща,да са живи и здрави учителките от ТОХА!

---
---
03.07.2014 16:48 16:48

are pak zavijdaniq i gluposti, kato neznaesh kvo se obajdash , znaesh li che sum ot toha i sum gi vijdala kak ruchno i trudno se pravi tova pf..

Родител
Родител
03.07.2014 19:52 19:52

Моето дете учи в гимназията по туризъм и за миг не съм съжалявала ,че кандидатства там. Доволна съм и от учителите и от ръководството. Отнасят се към децата като към свои деца. Винаги можеш да отидеш при директорката-Георгиева и тя ще те приеме, ще ти обърне нужното внимание и ще ти помогне.БЛАГОДАРЯ!

Back to top button