Хасково

Убиец признава вина, иска съкратено производство

Дело, архивИлия Гинев, обвинен за убийството на охранителя Христо Кабаиванов е признал вина пред разследващите и е поискал съкратено производство, съобщи за Haskovo.info прокурор Георги Гешев.

Haskovo.info припомня, че на 16 октомври миналата година Гинев и Кабаиванов тръгнали да търсят автомобил, след което седнали в къщата на Гинев в Мандра да се почерпят с домашно вино. Кабаиванов обидил домакина си като говорил за съпругата му. Последвал сблъсък, при който Гинев ударил Кабаиванов, той паднал и си ударил главата, което вероятно е довело до смъртта му.

После 51-годишният пенсиониран пожарникар транспортирал трупа в местност край селото, където изкопал дупка и с помощта на автомобилни гуми и дървета го е запалил. Впоследствие го заровил и замаскирал мястото.

На следващата сутрин откарал автомобила на жертвата в Пловдив, където го изоставил. В река Марица, в близост до село Поповица изхвърлил уличаващите го вещи на приятеля си – газов пистолет, лични документи и 2 мобилни телефона. Дни по-късно извършителят напуснал страната и се върнал на 5 декември, когато е задържан. На следващия ден е направил пълни самопризнания.

Заради лошото състояние на трупа се наложи извършването на ДНК експертиза, която доказа, че тялото е на Кабаиванов.
Прокурор Гешев допълни, че неговото обвинение е за умишлено убийство. Версията пък на Гинев била, че не е искал да го убива, а това е станало по непредпазливост.

До края на месеца предстои внасянето на обвинителния акт в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button