Регион

Пиян моторист без книжка се потроши в Опел

ИлюстрацияНеправоспособен и пиян мотоциклетист е причинил пътен инцидент на 4 юли, съобщават от полицията.

Около 16 часа на третокласен път в село Караманци посока село Петелово, неправоспособният 63-годишен мъж от селото е подкарал мотоциклет Хонда със саморъчно направена регистрационна табела, загубил е контрол, навлязъл е в насрещната лента за движение и се е ударил странично в лек автомобил Опел, шофиран от 44-годишен мъж от село Сусам.

От удара е пострадал моториста, който е с комоцио, разкъсна рана на главата и охлузни рани по лицето. Тестване с дрегер е установило, че шофира с 1,19 промила алкохол в кръвта. Образувано е досъдебно производство. Още един пътен инцидент е регистриран на 4-ти в 15,30 часа. В землището на Любимец, 65-годишен водач на каруца, не е спрял на кръстовище, при което е ударен от движещ се в посока Харманли лек автомобил Сеат с водач 61-годишен мъж от село Белица. От удара, каруцарят е с травма на дясна раменна става, без опасност за живота. Съставен му е акт.

На 5-ти в 20,20 часа на булевард „Съединение“ в Хасково е станало ПТП с участието на мотоциклет MZ-250, управляван от 55-годишен хасковлия и лек автомобил Мерцедес с водач 37-годишен мъж от града. Поради извършване на неправилна маневра потегляне, за да се включи в движението, мотоциклетистът се е ударил в предна лява врата на движещия се по булеварда „Мерцедес“.

След ПТП водачът на леката кола е напуснал произшествието и се е явил половин час по-късно без колата в полицейското управление. В следствие на удара мотоциклетистът е приет в МБАЛ-Хасково с комоцио, без опасност за живота, отказал настаняване и освободен за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.

Несъобразена скорост е причинила катастрофа вчера. В 07,10 часа в село Подкрепа в посока Харманли 46-годишен турски водач на лек автомобил Опел се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол, преминал е в ляво по посока на движението и се е ударил в монолитна тухлена ограда с бетонни орнаменти.

От удара е пострадала возещата се отпред в дясно 14-годишна девойка – с фрактура на дясна китка и контузно разкъсно наранявания на дясна лакътна става и 35-годишна жена, пътуваща отзад – с охлузване по гърба и дясна ръка. Пострадалите жени са родени в Турция и живеят в Германия. Прегледани и освободени за домашно лечение.

2 бързи производства срещу пияни водачи са образувани в полицейските управления в Димитровград и Харманли. В ареста до 24 часа са задържани 60-годишен димитровградчанин и 49-годишен мъж от силистренското село Яребица, хванати съответно с 2,37 и 1,25 промила алкохол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button