Хасково

„Рона“ изпраща успешен сезон със заявка за силен старт на новия

РонаБалетна формация „Рона“ завърши своят сезон с последното си участие на Фестивала „Пловдив- вечен и древен“, където само с 5 участника, формацията извоюва 3 първи, 2 втори и 2 четвърти места.

В Пловдив се представиха танцьорите Ивета Гарева, Есра Мехмед, Севилай Гюлтекин, Кристина Дякова, Теодора Ленева.

След успехите на танцьорите през сезон 2013-2014 г. и след кратка едномесечна почивка, „Рона“ се готви за нови предизвикателства. През месец август 6 танцьори ще се изявят на Международния фестивал на меда на гръцкия остров Тасос, след което предстои участие и съдийство за Милена Налбантова в Международния фестивал в Бургас „Ориент ел Хоб“.

РонаВсички танцьори ще имат възможност да посетят лятна танцова лаборатория в Банско, където в рамките на 1 седмица ще изучават нови танцови техники и обмен със свои приятели от други танцови колективи. Организатори на лятната танцова лаборатория са ръководителите на „Рона“ – Милена Налбантова и Росен Бижилов. В края на обучението, жителите и гостите на Банско ще бъдат зарадвани със заключителна концертна продукция, в която ще покажат уменията си децата от гостуващите клубове.

Тази година „Рона“ навършва 35 г. от създаването си, като отпразнуването на годишнината ще се състои през есента. За юбилея от „Рона“ готвят прекрасен спектакъл и много изненади.

В предстоящата програма на „Рона“ са освен участието на танцьорите в концертите по случай Деня на Хасково, участие в Международния фестивал CROWD в Солун (Гърция), както и участието на Световния шампионат по артистични танцови дисциплини в Либерец (Чехия).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button