Хасково

Задържаният терорист вече е в „Пирогов“, умуват как да го екстрадират

Терорист, архивЗадържаният преди седмица на Капитан Андреево 24-годишен белгийски гражданин от конгоански произход, издирван за тероризъм, вече е настанен в столичния институт „Пирогов“.

Това се е наложило заради влошеното му здравословно състояние. Първоначално той бе настанен в ортопедично отделение на МБАЛ „Хасково“ с фрактури на двата крака и изгаряния по гърба. Мярката за задържане на мъжа, за когото има издадена европейска заповед за задържане от Белгия, се гледа в отделението. След влошаване на състоянието му той е транспортиран до Затворническа болница. Раната на крака му обаче се е оказала тежка и поради опасността от ампутация той вече е в „Пирогов“.

Сега проблем е провеждането на съдебното заседание на което да се гледа екстрадицията на задържания в Белгия. Здравословното му състояние не позволява той да бъде транспортиран до Хасково, където делото да се гледа от Хасковския окръжен съд. Нашите магистрати пък не могат да отидат до София, където е друг съдебен район.

От съда обясниха, че има вариант да бъде разпоредено екстрадицията да се гледа от Софийски градски съд. Друга възможност е да се изчака 90 дни, колкото е законовият срок, в който задържаният да бъде стабилизиран и транспортиран до Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button