Хасково

Карнавал и кулинарна изложба в читалище „Яворов“

ПразникКарнавал с маски и кулинарна изложба организираха днес от хасковското читалище „Пейо Яворов“ с председател Росица Димова.

Инициативата бе по повод завършването на безплатната програма „Забавно лято“, която читалището провежда за втора година. В нея се включиха 28 деца от втори до пети клас. Всички те станаха членове на библиотеката, ползваха и заеха задължителната по списък литература.

ПразникВ хода на „Забавно лято“ се проведоха множество занимания. Малчуганите изработваха книжни самолети, ветрила и въртележки в работилници. Участниците рисуваха на тема „Забавно лято“, проведоха се тихи и музикални игри, разучаваха се български народни танци, разменяха се готварски рецепти, като се проведе и състезанието „Най-добър кулинар“. Имаше и спортни занимания – футбол, народна топка, тенис. Децата ползваха компютрите в информационния център на читалището.

Учениците се включиха в инициативата „Задал се ведър ден Еньовден“ и спечелиха грамота за изработването на венец. Имаше и среща с доброволци от Обществения съвет по наркотични вещества, лекция за вредата от наркотиците и тютюнопушенето.

Децата изработваха националните флагове на различни държави, като търсеха информация от енциклопедии и интернет.

Читалище „Пейо Яворов“ продължава своята дейност и през лятото. Само за 10 дни през август ще има пауза за частичен ремонт и освежаване – подготовка за новия творчески сезон.

Празник   Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Маргарита Матева
Маргарита Матева
10.07.2014 15:02 15:02

Браво, Роси! Твоята енергия и любов към всичко, което правиш, е изумителна!

Back to top button