Хасково

Сляха Автото с ПГСС и две димитровградски гимназии

ИлюстрацияСливането на хасковските Професионални гимназии по транспорт и селско стопанство и на димитровградските ПГ „Капитан Петко войвода“ и ПГХХТ „Асен Златаров“.

Това стана факт с публикуването на заповедта на министъра на образованието и науката Анелия Клисарова в „Държавен вестник“.

Новата хасковска гимназия ще се казва ПГ по селско стопанство и автотранспорт „Н. Й. Вапцаров“, а димитровградската – ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

От Регионалния инспекторат по образованието (РИО) – Хасково обясниха, че сега тече 14-дневен срок за обжалване, след който ще бъде направен подбор за директорския пост и за останалите където има дублаж. Така например директор на новата хасковска гимназия ще бъде или директорът на Автото – Донка Станчева или колежката й от ПГСС – Маргарита Топалова. Подборът ще се извършва от комисия в РИО, която ще се ръководи от два основни критерия – по-висока образователна степен и по-високо качество на работа.

От РИО уточниха, че финансирането на хасковската гимназия ще става от земеделското министерство. Тук все още не е ясно в сградата на кое училище ще се води учебния процес, както и часовете по практика. В Димитровград децата ще учат в сградата на гимназията по химични и хранителни технологии. Тази на ПГ „Капитан Петко войвода“ се очаква да бъде поискана за ползване от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.07.2014 17:58 17:58

A МЕХАНОТО В КОЕТО ОТДАВНА НЕ СЕ РАБОТИ , НИТО СЕ УЧИ НОРМАЛНО КОГА ЩЕ ГО ЗАКРИЯТ ?

Хасковлия
Хасковлия
11.07.2014 18:10 18:10

Това са последните ла*на на М.З. Предаването на гимназия в партийни другарски ръце. Естествено, че директор ще бъде жената на местния БСП вожд. Ако очаквате изненади, дълбоко се лъжете 🙂

Реалист
Реалист
13.07.2014 0:18 0:18

Няма мизерии, а тотална липса на деца. Това е единствената възможност. Предстои да се случи и на други училища. Такова е положението в цяла България. Мариела Златева няма вина за това.

Back to top button