Регион

Държавата дава 71 000 лв. за 2 наводнени квартала в Димитровград

Наводнение, архив71 026 лв. бяха одобрени от Министерски съвет за допълнителни разходи от резерва за преодоляване на последиците от бедственото положение на 9 юли миналата година. Тогава порой наводни димитровградските квартали „Черноконево“ и „Вулкан“.

Ремонтът обхваща възтановяване на асфалтовата настилка на следните улици: „Черни връх“, кв. Черноконево – 4551 лв.; „Бачо Киро“, кв. Черноконево – 6357 лв.; „Граничар“, кв. Черноконево – 6865 лв.; „Яне Сандански“, кв. Черноконево – 9379 лв.; „Възраждане“, кв. Вулкан – 2768 лв.; „Черно море“, кв. Вулкан – 32 467 лв. Предвижда се и възстановяване на асфалтовата настилка по разклона на „Симат“ – 3190 лв. и ремонт на водостока между кв. Черноконево и фирма „Симат“ – 5449 лв.

Още тогава, в часовете на стихията, кметът на общината Иво Димов свика незабавно Кризисен щаб, за да се овладее своевременно създалата се ситуация. Бяха направени постъпки за отпускане на допълнителни средства, с които общината да може да отремонтира засегнатите улици, частни къщи и имоти, компенсации за издавени животни и унищожена земеделска продукция.

За съжаление настоящите средства са недостатъчни да бъдат обхванати цялостно последиците от потопа, които засегнаха частни къщи и имоти, животни и земеделска продукция. С пари от общинския бюджет бяха предприети най-спешните аварийно-възтановителни мерки на проблемни участъци след миналогодишното наводнение, казват от пресслужбата на кметството. От там посочват, че аналогична е ситуацията в града със забавянето на средствата по т. нар. Воден цикъл. В началото на месеца УС на НСОРБ изпрати по Председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и Йоханес Хан, член на Европейската комисия, отговарящ за Регионалната политика, писмо с настойчива молба за спешни мерки по проблема със спрените средства за довършването на водните проекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button