Хасково

Задържаният за тероризъм на носилка в хасковския съд

ЗадържанЗадържаният 24-годишен белгийски поданик Харис Симпака-Капета, издирван за тероризъм, бе доведен на носилка в хасковския съд.

Днес бе гледано делото за екстрадиция на родения в Конго мъж, по искане на белгийските власти.

Както Haskovo.info писа Капета се лекува в столичния институт „Пирогов“, защото има сериозни наранявания по краката. Той бе заловен преди десетина дни на „Капитан Андреево“ и делото за екстрадиция трябва да се гледа от хасковските магистрати.

И днес задържаният заяви пред съда, че иска да бъде екстрадиран и съден в Белгия, където живее. Това той стори с помощта на преводачката от френски Лия Панкина. Желанието му бе уважено, но сега трябва да изтече 3-дневен срок, в който той може да промени решението си.

В петък от 14 часа Капета отново ще бъде транспортиран от „Пирогов“ в хасковския съд за да се потвърди окончателно екстрадицията му. След това се очаква до 10 дни той да бъде взет от белгийските власти.

Задържан  Задържан 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button