Хасково

Себахтин Исмаил: Заради рушветите на границата спрях линиите си до Турция

Дело

Себахтин Исмаил

„Заради рушветите, които ни искаха на ГКПП „Капитан Андреево“ спрях и четирите си линии от България до Турция“, заяви днес пред съда собственикът на фирмата за автобусни превози „Арда тур“ Себахтин Исмаил.

ДелоТой е свидетел по делото срещу деветимата подсъдими за пасивен подкуп митничари от „Капитан Андреево“. Обвиняеми тук са: Павел Павлов, Никола Николов, Ангел Иванов, Михаил Дяков, Петър Сюлеменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров. Те бяха задържани на 30 юни 2010 г. при операция „Граница“, в която са използвани специални разузнавателни средства. Обвинението им е повдигнато от Софийска градска прокуратура.

„Тогава на граничния пункт работеше организирана престъпна група. На вход и на изход, навсякъде се плащаше нещо което не се дължи. Шофьорите започнаха да се отказват. За да избият парите за рушветите не издаваха билети на пътниците или се занимаваха с някаква контрабанда. Аз също съм се качвал в автобуса като пътник и съм виждал, че се дават подкупи, вярно е. Ако в рейса има 20 човека, таксата е 20 лв., ако пътниците са 50 – 50 лв.“, заяви пред съда Исмаил.

ДелоШефът на „Арда тур“ обясни, че ако не дадеш парите те отклоняват встрани и започва голямото чакане, докато останалите автобуси, които си плащат, минават и така губиш клиенти. Граничните полицаи започвали да се заяждат за всичко, дори на един от шофьорите искали акт за раждане. „Имам линии за Гърция и за Западна Европа на никой от другите български пунктове няма чак такова нещо както на „Капитан Андреево“. Доколкото знам сега там няма кой знае каква промяна“, каза още Себахтин Исмали.

При разпита на автобусния бос към него не последваха никакви въпроси от подсъдимите и техните адвокати.

На днешното заседание в телефонен разговор бе разпитан и таен свидетел, агент под прикритие на ДАНС. Той посочи 5 дати през юни 2010 г., когато е минавал границата за да разобличи служители на пункта в приемане на подкуп. Агентът заяви, че и сега помни Наско Димитров и Михаил Бакалов и бе помолен от съдията да ги опише.

Делото бе отложено и насрочено за 18 септември за разпита на още двама свидетели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ася
ася
14.07.2014 18:23 18:23

Точно пък Се*ахтин Исмаил започнал да ми говори и да дава показания за подкупи. Защо той дава подкупи на Хасковското ДАИ да спират определени автобусни фирми, преминаващи през града за проверкии да им пишат актове.

Срамота
Срамота
14.07.2014 18:35 18:35

Затова дършаната ни е в криза заради тези ХЪРСЪЗИ

Back to top button