Хасково

91 деца отпаднаха от училище в Хасковско

Илюстрация91 деца са отпаднали от училище в Хасковска област през учебната година, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието (РИО).

Отпадналите заради трайно непосещаване на часовете и натрупани отсъствия са 13, а тези по социални и семейни причини – 78.

Отделно 234 ученици са заминали за чужбина. Придошлите от други области и странство пък са 679.

За сравнение през миналата учебна година отпадналите деца са 93, а през 2011-2012 – 116.

От РИО посочиха, че всяко училище в областта предприема мерки срещу отпадането на ученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ало екпертите на РИО
Ало екпертите на РИО
16.07.2014 11:31 11:31

Ало екпертите на РИО! Що говорите глупости! Кви мерки, кви чудесии бе. Всяко учениче е ходеща хилядарка – като искат учителите заплати всичко ще им позволяват на тия. И тройки ще им подаряват и отсъствия ще им извиняват. А ПРИВИЛИГИРОВАНАТА КЛАСА на РОМИТЕ ще си прави каквото иска. При тях не само с децата да се работи ами и с родителите трябвало! Ква е тая сбъркана държава дето отглежда определен етнос като писано яйце! Учителите по две заплати НЕ получават! Вдигнете си ескпертните задници и вие ходете всеки ден в ромското гето. Вие се разправяйте с пияни, прости и незаинтересовани ромки или роми, дето само пари броят. Като не ги интересува бъдещето на децата им – те да си сърбат попарата!
Какво сте се нахвърлили върху учителите и чакате всичко да ви свършат. Още малко и минималната заплата ще стигне учителските. Нагли сте и некъдърни! От нищо не разбирате. И статистиките ви са стъкмистики!

Елисъвета
Елисъвета
16.07.2014 11:37 11:37

То не останаха деца в България, да не говорим за училищата. Още колко да напуснат? Все по-малка ще е бройката на отпадналите деца, защото и общата им бройка, в сравнение с минали години, намалява.

Защо
Защо
16.07.2014 13:00 13:00

Чудеса чудеса в тая България стават . Както във всички важни области и в образованието се получава така – не е важно какво работиш и как го работиш, а какво документираш, какви справки подаваш и какво отчиташ! Що за идиотщина е това – не образование във всеки случай. И всико това за да се пълнят гушите на едни хора дето се наричат експерти и получават три пъти повече от един учител. НЕ ГИ Е СРАМ!

няма деца
няма деца
16.07.2014 13:07 13:07

Деца няма и няма да има. Заради бедноста, заради безсилието едно семейство да се справя с всички непосилни такси, с които го облага държавата! ЗАРАДИ факта, че нормалните работещи хора нямат време да правят и раждат деца, после да ги отглеждат. Нямат време да се погрижат за здравето си вече. Докато ромите държавата ги отглежда, не плащат нищо и нищо не дължат! Само вземат нашите пари и се карат за това което им се полагало! Затова ще бягат хората изван България. Затова класовете ще стават ромски, а българчетата – по няколко мройки в клас!!! Затова учителите ще се чувстват мачкани и като втора категория хора – само да повишат глас на ромчето и току виж дошли от закрила на детето, от инспектората от инисктреството, от полицията и от още 10 институции за зарила правата на човека. Да вземат да се прекръстят на защита на ромите!

dada
dada
16.07.2014 14:54 14:54

Докато не се дадат правомощия на учителите да наказват и гонят деца, които не са дошли да учат, а да показват новите си GSМ-ми, таблети и други гъзарийки няма да има образование. Това са децата на поколението, което като ученици нямаше никакви задължения, което идваше с по- 1-2 тетрадки и почти без учебници.Поколението, което се убеждава от уроците на живота, че колкото по-образован и к*ртурен си – повече те мачкат околните. Затова и те възпитават децата си и ги приучават по-скоро на законите на джунглата. От своята камбанария може да са прави – да спестят горчивите уроци на своите чеда. Но това поведение, възпитание и тези житейски уроци доведоха до днешните ученици, които идват на училище дори без тетрадка и химикал!!! Какво да научиш такива абдикирали от образованиетоа личности и как да ги научиш? Учителят не е звероукротител, психоаналитик, разтърваващ биещи или спорещи се и при всички случаи не е идеолог на живота на който и да било. Думата педагог включва ограничени похвати за влияние върху „идеално“ взети модели. В днешно време всеки втори ученик е изключение от правилото – заради социални фактори, заради финансови фактори, заради битовизми, заради психологически проблеми и дори заради здравословни причини! А тези, които отгоре трябва да спускат закони и то адекватни са толкова далече от образованието! Е няма как да се оправи нито образованието, нито България! Всичко е на доизживяване!

Инфо
Инфо
16.07.2014 15:06 15:06

Дайте малко информация за конурса за експерти на РИО, де! То е ясно, че и последните некъдърници се борят за тройна заплата, ама поне от кумова срама да оповестят кво са направили. И тая Пракова вместо да я изритат нагоре ли ще я тикат?

Предложение
Предложение
16.07.2014 15:11 15:11

Да се обявят официално тарифите за най-различни държавни длъжности в сферата на образованието – като се почне от директор на ясла, детска градина, училище, и се стигне до ескперти в РИО – младши, старши и шефския стол. Да не се мъчат хората – който има финансовата възможност да се възползва. Пък и да знаем – колко прасета да гледаме в свинефермата, че кога ще можем и ние да опитаме кариера в тази сфера – я за директор на училище, я за инспектор по образованието!!!
ПП. За учители нещем оти заплатата е нищожна! Година напред ще трябва да се издължаваме на участниците във веригата по назначаване!

другата на ЕМО
другата на ЕМО
24.07.2014 20:17 20:17

ПИТАЙТЕ МИЛЕНА МИХАЙЛОВА-ще ви каже и тарифите и хората ама неофициално.Официални са тарифите на такситата неофициални са приходите ноза това си има данъчни.Тя да си гледа сега новата работа че който седи на два стола -знаете.

до оти
до оти
24.07.2014 22:29 22:29

На теб „ОТИ“ дето питаш за тарифи няма да ти предложат и за чистачка оти говориш на диалект а учениците се подирават на такива учители като теб ОТИ си проста и прозрачна и вземаш по 500 лв. за оценка

Back to top button