Хасково

Прокуратурата пита общината дали реже незаконните кабели в Хасково

ИлюстрацияОт Окръжна прокуратура Хасково са изпратили писмо до общините в Хасковска област с искане за отчет какво е констатирано с незаконните кабели в областния град, съобщи на пресконференция кметът на Хасково Георги Иванов.

Запитването е продиктувано от медийна публикация и законовата промяна от края на 2012-а, според която вече общините отговарят за премахването на незаконните кабели, обясни Иванов.

Общината трябва да даде своя отговор до 1 септември тази година. От кметството вече са изпратили писма до кабелните оператори да посочат на кои улици имат въздушна кабелна мрежа. Градоначалникът заяви, че ако те не отговорят, както сторили преди време, ще бъде наета фирма, която да проучи собствеността на кабелната мрежа.

„Прокуратурата ни проверява дали сме си свършили работата и сега трябва да преведем нещата в ред“, заяви кметът.

Haskovo.info припомня, че в началото на 2013 г. от РДНСК вече проведоха акция по премахване на незаконните кабели в Хасково, след която мрежата беше възстановена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
56ty89i
56ty89i
16.07.2014 13:16 13:16

Отиде коня в ряката… Всички се сещаме коя е изгорялата фирма

roko
roko
17.07.2014 13:00 13:00

най накрая някой да вкара тия арменци в пътя,целия град е опасан от тях…

Back to top button