Хасково

Гимназисти от „Александър Паскалев“ научиха алтернативни форми на туризъм в Италия

ПГТЧифликът на Джема и Серджо Делучи в Каза дел Алио, Момпероне, Италия впечатли единадесетокласниците от хасковската ПГТ „Александър Паскалев“.

15 възпитаници на гимназията гостуваха на семейство Делучи в рамките на международна практика, която училището  провежда за 10-та поредна година по проект.

„Това е комплекс за селски туризъм, в който всичко се произвежда от екологично чисти продукти, които се отглеждат в чифлика, разположен на площ от около 125 дка“, разказаха учениците.

По време на десетдневния си престой в чифлика на мама Джема, както я наричаха стажантите от ПГ по туризъм, те участваха  активно в приготвянето на италиански ястия от продукти от биологичното земеделие. Запознаха се с условията за селски туризъм в чифлика Каза дел Алио, близо до който се намира най-голямото голф игрище в Италия.

ПГТ„Начинът на приготвяне на италианската храна е много различен. Направи ни впечатление, че се използват много подправки, а пармезанът е неразделна част от всяко ястие. За първи път приготвихме панирани цветове от тиквички, които се оказаха чудесни на вкус“, споделиха гимназистите.

Следващите дни от международната си практика младежите от  хасковската професионална гимназия продължиха в Кастелето Тичино, където са приготвяха специалитети от италианската кухня – тирамису, паста, пица и др.

Както бе предвидено в културната програма учениците от  ПГТ „Александър Паскалев“ посетиха Аквариума в Генуа, Стария град в Арона, островите в езерото Лаго Маджоре – на рибарите и Изола Белла, катедралата Дуомо, Ла Скала и двореца в Милано.

Всички участници получиха сертификат Europass мобилност, който им дава право за професионална реализация на Европейския пазар на труда.

ПГТ  ПГТ 
ПГТ ПГТ
ПГТ ПГТ
ПГТ ПГТ
ПГТ ПГТ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Четящ
Четящ
17.07.2014 0:09 0:09

Браво! Колкото повече знаете, толкова повече ще са възможностите ви да постигнете мечтите си. Успех!

Back to top button