Регион

Плувното лято в Харманли свърши с воден празник

ПлуванеС воден празник завърши лятното училище по плуване в Харманли за деца на възраст между 6 и 12 г.

Проявата събра децата, участвали в курс по плуване на басейните в Градската градина, а зрители бяха родители и близки на участниците. Плувният празник се организира от ОС на БЧК-Хасково и Дружеството на водните спасители към Областния съвет на БЧК. С тази проява приключва първа част от програмата „Плувно лято 2014“, чиято цел е  превенция на водния травматизъм и обучение по водноспасителен минимум с цел да се научат децата как да се предпазват от удавяния и да знаят как да помагат при нещастни случаи.

На водния празник, който насити атмосферата с много положителни емоции, участниците демонстрираха усвоените знания за опасностите при къпане и плуване и начални плувни умения по време на продължилото две седмици обучение.

ПлуванеСъстезателните игри за малки и големи бяха само част от атракциите за бързина, сръчност и ловкост. Много емоции предизвика конкурса Мис и Мистър плувно лято 2014 г. Мис плувно лято 2014 стана Натали Евтимова. Нейни подгласнички са Кристиана Георгиева и Теодора Михайлова. Мистър плувно лято 2014 г. пък е Божидар Петров. Негови подгласници са Георги Райчев и Михаил Хубенов.

Кулминационна точка на празника бе състезанието по плуване, което се проведе в две възрастови групи на два етапа: момичета момчета. Победители в плувните състезания в малка възрастова група за момчета са: Колю Руменов, Георги Райчев, Стилиян Георгиев, а за момичета : Тейлър Стефанова, Теодора Михайлова, Ирен Петкова. В голяма възрастова група за момчета: Александър Рогачев, Божидар Петров, Михайл Хубенов, а при момичетата: Антония Христова, Натали Евтимова, Ралица Стоянова.

Празникът приключи с награждаването на най-добре представилите се в заключителното състезание. Победителите получиха отличия – грамоти и медали за завидния борбен дух, спортсменство и добра плувна техника. Всички участници получиха удостоверения за завършен курс по безопасно контактуване с водата.

 Плуване Плуване 
 Плуване  Плуване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button