Хасково

„Сблъсъци “ община – държава: кметството иска областна да се ремонтира

Областна администрацияПроверка на комисия от община Хасково е констатирала, че фасадата на областна администрация има нужда от ремонт, съобщават от кметството.

Становището на комисията е за извършване на ремонт на фасадите с изкърпване на частично разрушената външна мазилка и пребоядисване на фасадите с цел привеждане на сградата в естетичен вид.

След изпратено от общината писмо до областна администрация относно извършената проверка и направените констатации е получен отговор от Областна с отказ за извършване на необходимите ремонтни дейности. Според общината това е в противоречие с разпоредбите на Закона за устройство на територията и наредбите на Общински съвет-Хасково.

„Щом държавата в лицето на Областния управител на Хасково не спазва закона и наредбите, какво остава за другите“, коментира кметът Георги Иванов. Той съобщи за Haskovo.info, че сега предстои издаването на заповед за ремонт с фиксирани срокове, които ако не бъдат спазени следват санкции от 500 до 2000 лв.

От областна администрация коментираха за Haskovo.info, че не са отказвали да извършат ремонта. Ако това се налага, работата ще бъде извършена в законовите срокове. В отговора се уточнява, че сградата на областна администрация е публична собственост, в която самостоятелни обекти имат областната администрация, Министерството на регионалното развитие и община Хасково. Уточнено е също така, че естетичният външен вид на сградите е извън приложното поле на чл. 195, ал. 1 и ал. 4 от ЗУТ. Този член, по който е сформирана въпросната комисия от общината, третира съвсем други законови положения.

„Областна администрация ще извърши необходимия ремонт на фасадата, където е необходимо, и очаква това да бъде сторено и от другите институции, които имат обекти в сградата, сред които е и община Хасково“, се казва в отговора на губернатора Кадир Исов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИВАН
ИВАН
21.07.2014 23:07 23:07

Да ремонтира кмета грозната си фасада или да изберем по представителен кмет! ДА ГО МАХНЕМ тоз БАЙ ГАНЮ!

Back to top button