Спорт

„Хасково 2012“ е новият български клуб на Олга Дубровина

БаскетболРъководството на баскетболния „Хасково 2012“ започна представянето на новата си селекция за сезон 2014/2015г. с привлечената на поста плеймейкър на Олга Дубровина.

172-сантиментровият украински гард не се нуждае от особено представяне, тъй като е добре позната на баскетболните фенове в България. През изминалата кампания Дубровина спечели златните медали в родното й първенство, защитавайки цветовете на „Елизабет Баскет“. За 29 минути средно на мач тя регистрира показатели от 9.6 точки, 6.7 асистенции и 3 борби. Кариерата на състезателката преминава през Украйна, Италия и България, където носи екипа на „Нефтохимик 2010“.

Ето какво сподели Олга преди завръщането си в България: „Наистина съм радостна, че имам възможността да играя в Хасково. Много съм развълнувана относно амбициите на клуба и неговия прогрес по пътя на достигане на най-високото място в българската лига. Искам да кажа „благодаря“ на треньорката Елена Станкова и на президента на клуба за кредита на доверие, който ми дадоха. Играла съм в България преди и обичам хората там, които са гостоприемни. Сигурна съм, че ще бъде много вълнуващ сезон. Ще се видим на терена“.

„Олга е много интелигентен състезател и боец на терена. Не беше необходимо да говорим дълго. Уточнихме приоритетите бързо и целите, които преследваме“, заяви старши треньорът на „Хасково 2012“ Елена Станкова.

Още две чужденки са част от селекцията на „Хасково 2012“, които ще бъдат представени на по-късен етап. Договорите си с клуба продължиха капитанът на отбора Жени Димитрова, Мария Светославова, Катерина Рудева и Яна Кожухарова. Пред подписване са и още няколко български състезателки.

Баскетбол   Баскетбол

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mnogo haskovski fenove!!!!!
mnogo haskovski fenove!!!!!
22.07.2014 21:07 21:07

haide moni4eta,badete oshte po-dobri prez novijat sezon!!!!!haskovlii vi pogelavame mnogo uspehi!!!!!

mnogo haskovski fenove!!!!!
mnogo haskovski fenove!!!!!
22.07.2014 21:09 21:09

haide momi4eta,badete oshte po-dobri prez novijat sezon!!!!!haskovlii vi pogelavame mnogo uspehi!!!!!

Back to top button