Хасково

31 училища и градини се модернизират с 830 бона

ИлюстрацияОколо 830 000 лв. за модернизация на материалната си база ще получат 24 училища, 7 детски градини в Хасковска област, както и Обединените ученически общежития в областния град, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.
Парите са по национална програма на образователното министерство за подобряване на училищната среда.
 
С парите ще се купят учебни материали и пособия, спортно оборудване, ще се вземат нови столове, чинове и мебели, ще се подмени настилката.
 
В помощното училище „П. Р. Славейков“-Харманли ще се извърши саниране на учебната сграда и ще се направи основен ремонт на покрива, като тук сумата е малко над 90 000 лв.
 
Сред другите училища са: СОУ „Васил Левски“ в Хасково – 46 000 лв., ОУ „Христо Смирненски“ – над 35 000 лв., СОУ „Желязко Терпешев“ в Любимец – 39 000 лв., ОУ „Алеко Константинов“-Димитровград – 24 000 лв., ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в ивайловградското с. Железино – 25 000 лв., ПМГ „Боян Петканчи“ – 45 000 лв., ГПЧЕ „Асен Златаров“ – 28 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.08.2014 9:00 9:00

Ха сега да видим кои директори ще се нагушат с парички!? Ще се краде, ще се влече и накрая никой нищо не разбрал! Както казваше един мъдър човек – да ви е честита новота придобивка!

Вещ
Вещ
04.08.2014 9:06 9:06

Как и колко ще се налапат няма да се види веднага, ама веднага ще почнат едни наложащи ремонти на дирекции, на помощения, които ще се отдават под наем или в които се правят к*рсове противно на всякакви правила! Едни лапат парички ежемесечно от училище в трикратен размер на заплатата си, а други не смеят да отсъстват защото НОИ им реже прихода. Социална справедливост – какво да се прави!

Back to top button