Хасково

Резервистите в Хасковско станаха 28

Военен отдел28 станаха, сключилите договор за служба в доброволния резерв на въоръжените сили на България в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Областния военен отдел.

Това стана факт след като 16 човека завършиха в центъра в Плевен двуседмичен курс за начална военна подготовка. В края на курса участниците са получили по около 300 лв. и са положили военна клетва.

Договорът на резервистите е 5-годишен и всяка година получават по една щатна заплата в зависимост от длъжността си. За сравнение войнишките заплати са около 600 лв. Техен ангажимент през годините е при нужда да се явят в съответното военно формирование да заместят някой от военнослужещите. През останалото време резервистите могат да работят другаде, като за целта се сключва допълнително споразумение с работодателя им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button