Хасково

Хасковски майки отбелязаха Световната седмица на кърменето

СрещаДесетина майки отбелязаха днес в Хасково Световната седмица на кърменето. Тазгодишната тема на седмицата е „Кърменето – печеливша цел за цял живот!“.

Жените се събраха в детски парти клуб и обмениха опит в кърменето и отглеждането на децата си.

Съвети към майките даде Мариана Андреева, акредитиран консултант по кърмене към доброволческата организация за информация и подкрепа за кърмене „Ла Лече Лига България“. Седмицата се отбелязва за единадесети път в България и за четвърти път в Хасково. Андреева уточни, че в Хасково се провеждат ежемесечни „Бебешки кафета“, срещи и лекции, които са отворени и безплатни. В повечето случаи те се провеждат в някой хасковски детски кът. На тях се обсъждат теми около кърменето, захранването, храненето, отбиването и родителството чрез кърмене. Повече информация за местната група и събитията може да се намерят в страницата на организацията във Фейсбук.

На сайта си от организацията са подготвили онлайн изложба и виртуална лекция.

„Нека жените да вярват в себе си и бебето и ако имат нужда от помощ да я потърсят. Те трябва да са обкръжени от положителни хора и мисли“, посъветва майките Мариана Андреева.

Среща   Среща
 Среща  Среща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button