Спорт

Спортният директор на „Хасково 2012“ помага на БГ таланти да учат в САЩ

Станислава СтанковаСпортният директор на „Хасково 2012“ Станислава Станкова стана представител за България на агенцията „Pro Futuro Sports“. 
Нейна основна работа е консултиране и насърчаване на спортисти и ученици в гимназии и университети в САЩ.
 
„Ние сме организация, която взаимодейства с хиляди образователни институции в Америка. Ние не сме агенти на професионални спортисти. Нашата дейност е да промотираме състезатели аматьори, ученици и любители, като основно работата ни е концентрирана в спортовете: футбол, баскетбол, волейбол, тенис, водна топка и в частност плуване и голф“, сподели Станкова.
 
Първият българин, продължил обучението си в САЩ чрез Pro Futuro Sports, е Георги Димитров. Баскетболният талант на „Лукойл Академик“ получи своя шанс за развитие и ще продължи образованието си като спортист в 11 и 12 клас в „Liberty Christian School Redding“, Калифорния. 
 
Още три български надежди ще продължат своята кариера в САЩ чрез агенцията. Това са Радостин Димитров, юноша на „Лукойл Академик“, Христина Гераскова и Теодора Тодорова, девойки на „Монтана 2003“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button