Хасково

Иван Панайотов пое Инспектората след болничния

Иван ПанайотовИван Панайотов се завърна днес на работа като началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) – Хасково след болничен.

От 22 юли до 8 август негов заместник бе Иван Ванчев.

Както Haskovo.info писа доскорошната шефка на РИО Мариела Златева бе назначена от Министерството на образованието за заместник на директора на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ Александър Батимов до неговото завръщане от болничен, който изтича на 18 август. Миналата седмица Златева си е пуснала неплатен отпуск до 19 август, съобщиха от РИО.

Днес Панайотов събра началниците на отдели на оперативка за да се запознае с актуалната информация. Той заяви за Haskovo.info, че най-важното сега е подготовката за провеждането на поправителните матури в края на август и началото на учебната година. Панайотов уточни, че сливането на хасковските ПГСС и ПГ по транспорт „Никола Вапцаров“ е стопирано заради внесена жалба в съда. Това на димитровградските ПГ „Капитан Петко войвода“ и ПГХХТ „Асен Златаров“ е в ход. Там се чака и финансиране от министерството в размер до 200 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

27 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василена
Василена
11.08.2014 14:08 14:08

Поне Панайотов е готин! Хубавец! Да е здрав, и да си изчисти „обора“ от предателите!

Относно ЗЛАтева
Относно ЗЛАтева
11.08.2014 20:25 20:25

Дано ЗЛАтева никога повече не се добере до работно място не само в инспектората по образование, но и изобщо в системата на образованието! За една година разсипа каквото можа! Дружките й унищожиха няколко училища. А роболепните експерти под нейното „вещо“ ръководство натвориха толкова глупости и съсипаха толкова положени до момента усилия! Дано всички намерим сили да оцелеем след тази ужасна година!

Анонимен
Анонимен
11.08.2014 20:32 20:32

Мариела Златева нека да се пробва за работно място в село Динево. Условията са цитирани по-долу! Ако преди това успее да си извади документ от психодиспансера, че е нормална. Защото след всичко което натвори, подмина и психото като мясот на пре*иваване!

„От ОУ „Христо Ботев“ в хасковското село Динево освободиха редица свободни места.

От школото търсят по двама възпитатели за начален етап и за прогимназиален етап. Основното училище има нужда още от учители по биология, химия и география. Търсят се и помощник директор и технически секретар.

Необходими документи са: диплома за завършено образование, медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост, ксерокопие на трудовата книжка, автобиография и медицинско свидетелство от психодиспансер.

Документи се приемат в канцеларията на училището до 12 август. “

П.П. Ще се получи добре, ако си събере и некадърните си дружки по училищата – голям змиярник ще се събере!!!!!!!!!!!!!

888
888
11.08.2014 21:52 21:52

Нанкова тази уч.година те очакват ИЗНЕНАДКИ – такива каквито ти спретваше на твоите подчинени през годините.
БОГ – забавя, но не ЗАБРАВЯ !!!
Всичко се връща на този свят рано или късно с ЛИХВИТЕ – ВСИЧКОООО !!!

Златка
Златка
11.08.2014 22:06 22:06

На крива ракета космоса и пречи .Много ми е интересно как за по-малко от година някой може да провали училище .Имам предвид дружките .На провалени училища е виновен директора,а не някой който не е изкарал и 1 година.А що се отнася до г-н Панайотов трябва да бъде по-активен и да не слуша той знае кой.

666
666
12.08.2014 0:12 0:12

ozlobeni bedni i potanali v pomia daskali

999
999
12.08.2014 7:05 7:05

Нанкова от „Шандора“ е много ЗЛА жена.
ПРОКЛЕТА ДА Е !!!
Всяка сълза, която е причинила на подчинените си дано й се връща стократно !!!

333
333
12.08.2014 10:01 10:01

Нанкова е изключително тъп и ограничен човек.Не знам как може да е директор.

запознат
запознат
12.08.2014 15:37 15:37

Не са озлобени даскалите, а некадърните директорки, дето се гаврят с подчинениете си! Ако не могат да носят отговорност, що не си вземат парцалите и да се махнат. Ако не са компетентни -защо не си отидат овреме. Ако не могат да управляват в интерес на училището, защо поне не вземат мнението, на колектива по важни въпроси. Излиза, че не могат да изнасят на гърба си директорски пост, затова злобеят и тормозят когото могат и както им падне. Отричат всичко, което не иде от тях и мачкат и заплашват. За всичко това възмездие трябва да има. Това е българска прототия – като седнеш на директорски пост и всички са ти роби. ДА АМА НЕ. Ако всички в колектива ходят с нежелание на работа, скатават се от общите мероприятия и крият сълзите си по училищните ъгли, значи пролема е в бесните директорки и помощнички! Септември е особено ползотворен на заплахи. Това се случва всяка година – ще се съкращаваме, няма да се съкращаваме ама вие колеги влагайте сърце и душа в работата си! То от това по-голям мазохизъм да си учител няма!

Така е
Така е
13.08.2014 8:05 8:05

Няма нищо по-ужасно от некадърен директор, който тормози хората си! Това е така не само в системата на образованието – във всяко по-голямо учреждение или институция е същото! Толерират се хора назначени с връзки, пък нищо не можещи и незнаещи! Те и стимул нямат да научат нещо – нали будалите ще им свършат работата, че да си заработят надницата, пък тяхната заплата просто си тече всеки месец! В частния бизнес пък е кошмар – работиш колкото нареди шефа и никакви права нямаш! Излъжат ли се да ти дадат отпуск цяла седмица – телефоните не спират да звънят и те тормозят непрестанно – върви, че почивай. Всичко и е сбъркано на тази България. Само началниците продължават да се правят на мениджъри и големи управници. Пък главата им празна, но затова пък простотията и връзките им в излишък! Няма да как да се оправи тази дължава!

Анонимен
Анонимен
13.08.2014 8:14 8:14

Да си директор на училище означава не само да управляваш и да нареждаш. Трябва да си запознат нормативно със законите и образователната материя, да имаш финансови и мениджърски познания, да си комуникативен, дипломатичен и отворен към хората! И не на последно място – да познаваш колектива, да умееш правилно да разпределяш задачите, работата. Директора трябва да откликва на проблемите в колектива – служебни и лични, да помага на хората си и да се отнася с тях човешки. И да дава добър личен пример – да не злоупотребява с власт, с финански, да не се измъква когато има работа, да не присвоява заслугите на други и да не създава лъжлив имидж на нещо, което не е! Само тогава хората истински ще го приемат и ще го следват. Уважаеми директорки и директори – не можете ли да разберете, че най-силното оръжие е ДОБРАТА ДУМА. Директор, който е обичан може да постигне всичко. А хората ще идват с удоволствие на работа. Жалко само, че в почти никое училище в града няма директор, които да вложи усили, за да създаде точно такава работна атмосфера!

СКАТАВКИТЕ
СКАТАВКИТЕ
13.08.2014 8:24 8:24

Много хубаво звучи горният коментар, но във всяко училище има едни „ценни“ кадри, заради които всички обикновенно страдат. Едни хора си позволяват дълги болнични с месеци, в които въпросните хора си спястяват всички трудности – не ги засягат проверки, обща работа, която са се били в гърдиче, че ще изпълнят; това че били класни няма значение, друг да им оправя занемарените дневници и да им пише дипломите; това че другите дават дежурства през лятото не ги засяга – те си ползват отпуската цялата и безпроблебно; В същото време си получават прихода, вършат си частна работа, гледат си внучетата или родителите, ходят по почивки и какво ли още не. И като дойде учебната година – за тях винаги има норматив. Такива хора да си ходят – те не са нито реално болни, нито заслужават търпението на колектива. Защото заради тях на останалите се забраняват болнични, отпуски, огромното количество работа пада по тежко на раменете на останалите и факта, че те правят на идиот вгорчава живота на всички.
Уважаеми скатавки – като не ви се работи, НАПУСНЕТЕ, ПЕНСИОНИРАЙТЕ СЕ И НЕ МЪЧЕТЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.

с надежда
с надежда
11.08.2014 20:21 20:21

Дано Панайотов донесе повече спокойствие и човечност в отношението на експертите на РИО към учителите и служителите в училище! Надяваме се! И нека Панайотов им направи една ревизия и проверка на всички експерти, за да установ сам, че нивото им на компетентност по ежедневни работни въпроси рязко пада! Или по-скоро се покачва невъзможността им да вземат решения и да поемат каквато и да била отговорност! Г-н Панайотов – с такива хора не може да се работи! Те само напрежение и интриги създават и после набеждават отговарящите по училищата! Имайте го предвид!

учител
учител
11.08.2014 19:55 19:55

Радвам се за Панайотов. Не мога да си отговоря на един въпрос- как при неосвободен директор Златева го замества, не трябва ли да е човек от колектива и защо му е на това училище заместващ директор в неплатен отпуск!?

мими
мими
11.08.2014 19:35 19:35

ама го води за носа тая даринчето, мъстия от класа

890
890
11.08.2014 14:48 14:48

Да му мисли дъртата Ст.Нанкова от „Шандора“имаше толкова жалби срещу нея,толкова закононарушения, но Златева беше й обещала, че ще потули всичко ,ако назначи нейната приятелка като зам.директор-така и стана.
Но сега всичко ще се разрови отначало и ще стигне до Министъра на МОН. Нанковааааа вижда се и твоят КРАЙ !!!

891
891
11.08.2014 15:27 15:27

Оффф,един безполезен човечец се вьрнал в една абсолютно безполезна структура като РИО и партийната организация на ГРОБ в Хасково е в радостна превьзбуда.

Учители
Учители
11.08.2014 17:01 17:01

Добре дошъл г-н Панайотов. Прекарахме една кошмарна година. Независимо от тези, които ви плюят знайте, че имаме нужда да ни ръководи спокоен човек, който благо и дипломатично да обясни на разбеснелите се директорки, че не те са висшата власт. Във всяко едно училище трябва да се вземат решенията в полза на колектива, да се създава спокойна и сигурна работна атмосфера. Само тога учителите ще имат сили да погледнат отвъд рамката и да дадат повече отколкото им се дава чрез мизерни заплати. Функцията на българския учител е да обучава, да насочва във възпитанието дадено от родителя, да поощрява уменията и талантите на българските деца и дори на тези, които си мислят, че са аутсайдери. Това е призванието да си учител. Дано ни се даде възможност да работим по този начин!

123
123
11.08.2014 17:03 17:03

Нанкова, омитай си навреме крушите и се пенсионирай с достойнство, защото септември – октомври като се разровят далаверите ти прикрити от Златева ще те изритат дисциплинарно като мръсна котка.

Анонимен
Анонимен
11.08.2014 17:05 17:05

То не само Нанкова злоупотребява с властта си. Дано и се поиска сметка. Но на такива

Анонимен
Анонимен
11.08.2014 17:07 17:07

То не само Нанкова злоупотребява с властта
си. Дано и се поиска сметка. Но на такива като Наска Петкова, кой ще поиска сметка! Поболя персонала на цяло училище! Злоупотре*и с финансови средства, изпразни сметките на училището за глопости! За да се покаже по точно! Наруши сумати права от кодекса на труда, да не говорим за явните и скрити заплахи към персонала като цяло и към отделни хора! На тая кой ще и поиска сметката! Защото тя пак си се навря под крилото на Райчева – сега там има пари за лапане и оползотворяване на познанства и връзки!

ГОСТ
ГОСТ
11.08.2014 17:19 17:19

Да е жив и здрав!

123
123
11.08.2014 18:28 18:28

че е спокоен и дипломатичен да. Определено е по добрия вариант. Само един съвет, да смъмри подчинените си, че се държаха като дирибеи, дето колят и бесят и се мислят за вечни и го излагаха по този начин. Но всъщност сигурно са си извадили поука, защото по времето на Златева разбраха какво значи това…

456
456
11.08.2014 18:58 18:58

особенно надменна бе шивачката Дарина Станчева и оная кифла Иванка крокодила ли беше невестулка ли беше.

утутъкло
утутъкло
11.08.2014 19:05 19:05

Сега да му мислят младите учителки във ФСГ – пак ще се открие ловният сезон.

Лили
Лили
11.08.2014 19:10 19:10

Панайотов е много, много спокоен и разбран човек! Слава богу, че се върна и ще се работи с удоволствие!

С ниско чело напред не се върв
С ниско чело напред не се върв
29.08.2014 12:11 12:11

Примитивните интриганти пак раздават правосъдие. Субективните обобщения, гарнирани с порядъчно количество злоба, на никого не правят услуга. Само тровят атмосферата и замъгляват хоризонта на образованието. Нито училището, нито децата ни имат нужда от това. С ниско чело напред не се върви.

Back to top button