Хасково

ГЕРБ и БСП в спор за председател на РИК, решава ЦИК

КонсутациитеГЕРБ и БСП поискаха председателското място в Районната избирателна комисия в Хасково. Това стана по време на проведените днес консултации за определяне на състава на комисията, съобщиха от Областната администрация.

На консултациите са присъствали представители на „Коалиция за България“, ГЕРБ, ДПС, „България без цензура“ и „Реформаторски блок“. Представител на Атака не се е появил на заседанието.

От „Коалиция за България“ са предложили председателското място в РИК да бъде заето от Димитър Велев, а от ГЕРБ са посочили Добромир Якимов. ДПС са поискали позицията на секретар. Решението за това кой ще бъде председател ще бъде взето от Централната избирателна комисия.

РИК – Хасково ще бъде в състав от 15 души – един председател, двама заместник-председатели, един секретар и единадесет членове. От тях по 5 ще бъдат от ГЕРБ и „Коалиция за България“, 2 от ДПС и по един от Атака, „България без цензура“ и „Реформаторски блок“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button