Хасково

Инспекцията по труда проверява 48 строителни обекта в Хасковско

ИнспекцияИнспекцията по труда започва извънредни проверки на 48 строителни обекта в Хасковска област, съобщи директорът на инспекцията инж. Петър Андреев.

Проверките са в цялата страна и са по нареждане на Изпълнителната агенция и ще продължат до 30 септември. На извънреден контрол ще подлежат задължително и обекти, на които са станали трудови злополуки.

Инспекциите са във връзка със зачестилите смъртни, инвалидни и аварийни злополуки при извършване на строителни и монтажни работи. Кампанията ще бъде проведена на два етапа „Информационна кампания“ и „Инспекционна кампания“. Ще бъдат проверени над 400 предприятия в цялата страна.

Основният акцент при проверките ще бъде насочен върху наличие на обезпеченост на строителните обекти срещу падане от височина, затрупване от земни маси и поражение от електрически ток.

По време на кампанията сериозно внимание ще бъде отделено на информираността на работодателите и длъжностните лица как да осигурят по-безопасни и здравословни условия на труд на работниците и служителите си.

Специално за кампанията е разработен въпросник за самоконтрол. Той ще помогне на работодателите и отговорните длъжностни лица да определят сами доколко са изпълнили изискванията за безопасност и здраве при работа и какви пропуски имат.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
rab
rab
11.08.2014 16:55 16:55

Проверките, г-н Андреев започнете от „АБ“ АД Хасково.Но не формално, а по правилата и закона, без шменти капели.Вижте как в това дружество не плащат заплати, как осчетоводяват отпуски, премии, бонуси и карайте наред всичките им фирми на двамата мастити бизнесмени Хасан и Милев.
И успех! Ако сте почтен човек. Ако ще имитирате проверки с тия хубавци, по-добре си гледайте рахата, че не Ви остава много. До 5 октомври сте на поста, после пътя и в ЗММ-то.

БУЛДОЗЕР
БУЛДОЗЕР
11.08.2014 17:24 17:24

ОТИДЕТЕ И НА КАРИЕРА КЛОКОТНИЦА ДА ВИДИТЕ ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ СЕ РАБОТИ И БЕЗ ЗАПЛАТИ

Анонимен
Анонимен
11.08.2014 22:46 22:46

Napravi proverka i v zmm

ТЕДИ
ТЕДИ
12.08.2014 9:30 9:30

В ХАСКОВО ИМА МНОГО ШИВАШКИ ЦЕХОВЕ КОИТО РАБОТЯТ БЕЗ ОСИГУРОВКИ НЕЛЕГАЛНИ “ДОКОГА“

Back to top button