Хасково

Хасковлия е един от двамата българи в Уест Пойнт

КурсантХасковлията Любослав Кармиджанов е един от двамата българи курсанти в престижната американска военна академия в градчето Уест Пойнт.

Кармиджанов завършва с отличие ПМГ „Боян Петканчин“ през 2011 г. след което е приет в НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново.

По време на първата година на обучение Любослав кандидатства за военната академия Уест Пойнт в САЩ, като се явява на изпити по английски, математика и физическа подготовка.

КурсантАкадемията в градчето Уест Пойнт се намира на 80 километра северно от Ню Йорк на брега на река Хъдсън. Основана е на 4 юли 1802 г. и е разположена на площ от 65 квадратни километра. Завършилите академията получават звание лейтенант и бакалавърска образователна степен. В нея са учили много известни личности, стигнали до високи длъжности в армията, както и президенти на САЩ. От 70-те години на 20 век Уест Пойнт отваря врати и за чужденци. От една държава извън САЩ там приемат най-много двама човека.

В академията няма военни специалности, а само една – общовойскова. Изучават се основно пехота, артилерия и комуникации. А специализацията е в последните месеци на обучението, която може да се продължи след завършването на академията. Има около 60 цивилни специалности, най-вече инженерни, но и право, литература, учат се и езици, като немски, арабски, китайски. Кармиджанов ще специализира компютърни науки.

През юни хасковлията бе на стаж у нас в 68-а бригада „Специални сили“. Любослав намери време и да отскочи до Хасково, където са родителите му. Баща му е бил майор в Българската армия преди да бъде съкратен през 2000 г. Сега той работи във фирма, а майка му е детска учителка.

Хасковлията завършва през 2016-а и възнамерява да се върне в България като лейтенант.

 Курсант Курсант 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Вива
Вива
12.08.2014 19:10 19:10

Поздравления за младия ни успешен съгражданин!

Брат му
Брат му
13.08.2014 10:26 10:26

Машина е братчето!!!

митьоганев
митьоганев
13.08.2014 13:16 13:16

И братчето ти и те сте национални предатели и анаболни “ суперменовци „

аз
аз
13.08.2014 18:00 18:00

От анаболи не разбирам, но защо пък да е национален предател? Защото учи в САЩ ли, тролче? Или не си тролче, ами ей така си чешеш езика.

Back to top button