Регион

Затварят хосписа в Стамболово

Хоспис, архивОбщина Стамболово прекратява дейността на хосписа, съобщи за Haskovo.info председателят на местния парламент Себахтин Халил.

За целта вече е взето решение на общинския съвет, като изтича и срока, в който персоналът да бъде освободен, а близките да се приберат болните, настанени в хосписа. Той е с капацитет за 20 човека, като почти през цялата година е пълен. Там се предоставяше следболнично лечение на възрастни хора с хронични заболявания, след инсулт, оперативни интервенции, терминални състояния и денонощни медицински грижи.

Халил обясни, че причина за прекратяване дейността на хосписа е финансова. „Той е 100% общински, а сега е на загуба. Най-голяма е сметката за ток – около 30 000 лв.“, заяви председателят на общинския съвет.

Халил уточни, че ако се намери фирма, която да поиска сградата за хоспис от общината са готови да я дадат под наем.
Хосписът бе открит в края на 2008 г. и бе изграден по програма ФАР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
лошооо
лошооо
13.08.2014 14:52 14:52

Аууу,ето ги важните неща,а не колко изперкали даскали се кефят на врьщането на Панайотов в РИО.

Анонимен
Анонимен
13.08.2014 18:31 18:31

Mnogo mi e interseno kak pri uslovie ,ce “ Той е с капацитет за 20 човека, като почти през цялата година е пълен.“ a pak e na zaguba
– „Той е 100% общински, а сега е на загуба…..

mok
mok
13.08.2014 18:57 18:57

ехо общински съвет настаняването в стамболово е със такса как така е на загуба.всички от този хасковски общински съвет сте за хоспис

Анонимен
Анонимен
14.08.2014 16:20 16:20

GOSPODI, DAI AKIL NA HORATA……….. A NA NQKOI I UPITVANE ZA RABOTA S NEGO………..

mimi
mimi
15.08.2014 1:32 1:32

Baba mi e nastanena tam i moga da potvardq kolko visoki sa taksite i neshtata koito iskat da si nosish…pampersi vseki mesec,lekarstvata se plashtat,dori televizor drehi i odeala se nosqt,otdelno mesechnata taksa e izumitelna,i te shte kajat che nqmali pari…kade otivat vskichki pari koito im se otpuskat i tezi koito horata davat?kade da otidat bolnite?nito az nito nqkoi ot semeistvoto mi moje da polaga denonoshtni medicinski griji za bolen chovek,ne sme samo nie i drugite nastaneni tam sashto?pari za gluposti ima,no grija za choveshki jivoti nikoga nqmat,egati darjavata egati chudoto!ne e normalno tova !

Back to top button