Регион

Димитровград рестартира преговорите за ВУЗ

ИлюстрацияОбщина Димитровград ще възобнови разговорите с родни ВУЗ-ове за откриването на техен филиал в града, съобщи за Haskovo.info кметът Иво Димов.

Това става факт след като общината получи от държавата сградата на бившия Строителен техникум.

„От година и половина искахме това да се случи и още на първото заседание на служебния кабинет ни я дадоха. Сега ще започнем отново разговорите с университетите, които водихме преди време. Надявам се отново да има желание от тяхна страна да разкрият филиал в Димитровград“, заяви Димов, но не разкри за кои ВУЗ-ове става дума. Сред спряганите е Стопанската академия в Свищов.

Ако има желание от някой университет ще бъде извършено проектиране и ще се кандидатства за финансиране за ремонт на сградата на Строителния.

От общината ще искат да получат и сградата на Професионалната гимназия „Капитан Петко войвода“. Тя остава празна след сливането на училището с ПГХХТ „Асен Златаров“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
grozmaistor
grozmaistor
06.09.2014 19:07 19:07

Какъв филиал по икономика??? Имат ли мозък тия дето мислят за филиал? Тъй като „водещото“ УНСС бълва неверятни специалисти по безработица. Тъй като преподавателите в икономическите вузове не се явяват на лекции, хайде да направим още една фабрика за безработни и перачница на пари.

Принципно идеята не е лоша и би могла да съживи Димитровград, но в момента студентите са по-малко от бройките .

Back to top button