Регион

Димитровградски балетист на прага на Старозагорската опера

БалетСолистът на димитровградския денс център „Галаксико“ Златомир Колев догодина ще започне работа в балета на Старозагорската опера, съобщи за Haskovo.info хореографът Тихомир Митев.

През 2015-а Злати завършва гимназия и най-вероятно ще продължи балетната си кариера в града на липите.

Така Колев ще е вторият балетист от школата на Митев, който се реализира на голямата сцена. Диан Райчев вече се утвърждава в Пловдивската опера.

Тихомир Митев, Златомир Колев и Джорджия-Рая Влахова се завърнаха от участието си в балетната академия на примабалерината Диляна Никифорова в с. Марян. Както Haskovo.info писа там димитровградчани се запознаха с бившия американски посланик в България Джеймс Пардю и съпругата му Кати. Освен с Никифорова таланти от цялата страна и от Италия се учеха с Марта Петрова, Дарина Бедева, Трифон Митев, Капка Роглева и Радул Роглев.

Лятната балетна академия традиционно завърши със спектакли в с. Марян, Елена и Велико Търново, където димитровградските танцьори бяха на една сцена със звездите на родния балет. Те се представиха с изпълнения от „Жизел“, „Баядерка“, „Дон Кихот“ и „Лешникотрошачката“.

 

Балет  Балет 
 Балет  Балет
 Балет  Балет

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button