Външни публикации

Стратегия за развитие на квалификацията

 

 

Василка Иванова, председател на РС на КНСБ Хасково и Стойчо Деликирев, експерт взеха участие в проведената заключителна конференция по ПРОЕКТ BG051PO001-7.0.07-0157-C0001 „Стратегия за развитие на квалификацията на заетите в търговията и услугите като фактор за устойчивост на работните места”, който се осъществява от Независима синдикална федерация на търговията, кооперациите, туризма и услугите с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, в партньорство с UNESCO Youth Club of Thessaloniki, Гърция.

Основната цел, поставена с реализацията на проекта е постигане на устойчивост на работните места като следствие от сътрудничеството между целевите групи за развитие на квалификацията на работещите в сферата на търговията и услугите.

Новите тенденции в развитието на търговията и услугите поставят ребром въпроса за кадри с висока професионална подготовка, която да се усъвършенствува непрекъснато и то не само във формите на формалното образование, но и в неформалното. На преден план застава проблемът за иновативна фирмената политика като фактор за квалификацията и развитието на кадрите.

В рамките на проекта се проведоха встъпителна конференция, дискусионен форум и заключителна конференция, на които присъстваха повече от 160 представители на целевите групи и заинтересованите страни. На тях бяха обменени знания, опит и добри практики за квалификационни програми за заетите в търговията и услугите. Участниците в публичните мероприятия по проекта се запознаха с реализираните проучвания, анализи и с разработените „Стратегия за развитие на квалификацията на заетите в търговията и услугите като фактор за устойчивост на работните места” и с „Пакет от мерки за развитие на квалификацията в сферата на търговията и услугите”.

Отзивите, получени по време на публичните мероприятия по проекта, очертават нуждата от провеждане на широка кампания в страната, чрез която да бъдат представени резултатите от дейностите по проекта и да се създадат предпоставки тези резултати да получат приложение в практиката.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button