Регион

7 младежи от Франция гостуваха на Свиленград

Младежи7 младежи от френското градче Салон Дьо Прованс посетиха Свиленград, където бяха приети от „Изида-Свиленград“, съобщиха за Haskovo.info от младежката организация.

Целта на посещението бе да се обмени опит и да се споделят добри практики в младежката работа между представители на двете организации, както и да се обсъдят идеи за бъдещи съвместни международни проекти с участие на младежи от двете страни.

Младежи„Приятелството и партньорството ни е от лятото на 2012 г., когато две групи от по 6 членове на нашите младежки организации участваха заедно в международен младежки обмен, който се проведе в град Сиракуза, Италия. В последствие продължихме да работим активно в партньорство и успяхме да спечелим и реализираме още два международни младежки обмена – през лятото на 2013 г. в Салон Дьо Прованс, Франция и тази година в Анкара, Турция“, разказва Любомир Апостолов, младежки лидер в СК „Изида-Свиленград“.

С французите са обсъдени съвместните инициативи за лятото на 2015-а по новата младежка програма „Еразъм+“. Групата е посетила забележителностите край с. Мезек, имало е игри на пейнтбол и много забавления.

Това е поредната международна дейност, в която младежите от „Изида-Свиленград“ участват през 2014 г. От началото на годината, групи младежи от организацията посетиха Анкара и Берлин, където участваха в международни младежки проекти, а сега група от 6 души е в столицата на Естония, Талин. До края на годината членове на организацията ще участват в обмени в Литва и Италия, а също така и двама от лидерите ще бъдат на обучителна визита във Варшава, Полша.

Така от 2010-а до сега свиленградчани са участвали в 30 младежки инициативи и са посетили над 15 европейски държави.

Младежи   Младежи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button