Хасково

Инспектират асансьорите на високите блокове в Хасково

ПроверкиПроверка на асансьорите на високите жилищни блокове в Хасково прави днес ГД „Инспекция за държавен технически надзор“.

Проверяващите са четирима, а сред тях е и началникът за Южна България Димитър Михайлов.

ПроверкиТой обясни, че няма сигнали от Хасково за опасни асансьори, но призова гражданите да подават такива. Инспекцията сега се извършва заради инцидента с асансьор в София, при който загина жена. Иначе, проверките по закон се провеждат веднъж годишно.

Проверката започна от 14-етажния блок на бул. „Съединение“, известен като „Диаманта“. На място бе извикана и поддържащата фирма.

Инспектира се техническото състояние на асансьорите, предпазващите устройства, заклинващият механизъм – свързани с безопасността.

От надзора имат правомощия да съставят актове от 100 до 2000 лв., да издават предписания и дори да спират асансьори.
Михайлов допълни, че дори да е на години, ако асансьорът е добре поддържан, той е безопасен.

Резултатът от проверките в Хасково ще станат ясни в края на деня. До края на седмицата пък инспекторите ще бъдат още в Кърджали и Бургас.

 Проверки  Проверки
 Проверки  Проверки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button