Хасково

12 г. решетки и 140 бона кръвнина за убиеца на охранител

Дело12 г. затвор получи днес от Хасковския окръжен съд Илия Гинев, който бе признат за виновен за убийството на охранителя Христо Кабаиванов.

От присъдата се приспада времето на задържането на Гинев от 7 декември 2013 г. Той ще трябва да заплати и общо 140 000 лв. кръвнина на наследниците на жертвата.

ДелоДелото се гледа по съкратеното производство, защото Гинев призна вината си, но подчерта, че се е стигнало до фаталния край без да иска, а по невнимание.

Haskovo.info припомня, че на 16 октомври миналата година Гинев и Кабаиванов тръгнали да търсят автомобил, след което седнали в къщата на Гинев в Мандра да се почерпят с домашно вино. Кабаиванов обидил домакина си като говорил за съпругата му. Последвал сблъсък, при който Гинев ударил Кабаиванов, той паднал и си ударил главата, което вероятно е довело до смъртта му.

После 51-годишният пенсиониран пожарникар транспортирал трупа в местност край селото, където изкопал дупка и с помощта на автомобилни гуми и дървета го е запалил. Впоследствие го заровил и замаскирал мястото.

ДелоНа следващата сутрин откарал автомобила на жертвата в Пловдив, където го изоставил. В река Марица, в близост до село Поповица изхвърлил уличаващите го вещи на приятеля си – газов пистолет, лични документи и 2 мобилни телефона. Дни по-късно извършителят напуснал страната и се върнал на 5 декември, когато е задържан. На следващия ден е направил пълни самопризнания.

Заради лошото състояние на трупа се наложи извършването на ДНК експертиза, която доказа, че тялото е на Кабаиванов.
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Защитата на роднините на жертвата поиска да бъде запорирано имуществото на Гинев, но съдът го отхвърли като неоснователно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.09.2014 16:13 16:13

Бравус на охраната…

ученичка на Педко Михов
ученичка на Педко Михов
03.09.2014 17:14 17:14

Даскала Михов от Механото дето се упулил и той е за затвора мошеник, первезник ,дърт чикиджия ,беше ми даскал в МЕХАНОТО ,неграмотник , искаше си подаръци.

ХОС
ХОС
04.09.2014 11:53 11:53

Моля без обиди на съдебен заседатвл да не се окажете зад съдебната банка !!!

Back to top button